Therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies

Op 13 juni lanceerden wij het nieuwe boek Verlies in beeld, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies van rouw- en verliesdeskundige Riet Fiddelaers- Jaspers. Voor ingrijpende verlieservaringen…Therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies

03-07-2017 08:52 – Ingezonden door Redactie

Op 13 juni lanceerden wij het nieuwe boek Verlies in beeld, therapeutisch werken met poppetjestaal bij verlies van rouw- en verliesdeskundige Riet Fiddelaers- Jaspers.
Voor ingrijpende verlieservaringen zijn vaak geen worden beschikbaar; elk verhaal dat hierover verteld kan worden schiet tekort. De verbeelding kan echter helpen om gebeurtenissen en ervaringen te ontvouwen.
‘Poppetjestaal’ is een methodiek waarbij mensen met (traumatische) verlieservaringen de ingrijpende gebeurtenis weer aan kunnen kijken zonder het risico op her-traumatisering. Bij deze methodiek wordt gebruik gemaakt van Duplo, Playmobil en andere materialen. Het is een werkwijze die leeftijdsloos is en gebruikt kan worden bij mensen die weinig talig zijn, maar ook bij mensen die juist zeer verbaal zijn en daardoor meer in hun hoofdkantoor huizen dan in hun lijf.
Het boek combineert theoretische achtergronden, methodieken en casuïstiek. Riet Fiddelaers-Jaspers neemt de lezer bij de hand mee in deze werkwijze waarbij foto’s de tekst duidelijk illustreren.
Riet is een vakvrouw in het veld van verlies en rouw, waar ze een grote expertise heeft opgebouwd en die ook deelt. De grote kracht van deze methode is het zichtbaar maken van de context waarin iemand het verlies heeft trachten te overleven, waarna de oorspronkelijke ervaring weer ruimte krijgt. Riet beschrijft dit proces voltreffend.
Gwen Timmer, trauma- en verliestherapeut, supervisor en trainer, Verlies in Beeld van Riet Fiddelaers-Jaspers is een uitgave van Publicatiebureau In de Wolken. Het boek is te koop via www.in-de-wolken.nl en bij de boekhandel.

Powered by Blog Grabber