Thriller weekend in Neerpelt!

Zaterdag 16 september om 20.15 uur was het zover. De eerste wedstrijd van het seizoen van de handbal Dames 1 van Sporting Nelo. Meteen een tegenstander die tanden heeft. Brabo Denderbelle, deze dames kregen aanvulling van leden van Dendermonde en Waasmunster dit seizoen. Het beloofde dus spannend te…Thriller weekend in Neerpelt!

22-09-2017 11:27 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 16 september om 20.15 uur was het zover. De eerste wedstrijd van het seizoen van de handbal Dames 1 van Sporting Nelo. Meteen een tegenstander die tanden heeft. Brabo Denderbelle, deze dames kregen aanvulling van leden van Dendermonde en Waasmunster dit seizoen. Het beloofde dus spannend te worden…. en dat was het dan ook! Locatie van het slagveld, de alom gevreesde Hubertus Hummel Arena in Neerpelt. Onze amazones stonden klaar met de zwaarden tussen de tanden. Bij het startschot liepen we meteen uit, Denderbelle werd wakker en voelde dat het hier menens was.

Ze kwamen terug en namen de leiding. Door de hoge 1 in verdediging van de Brabo dames was het moeilijk om de bal aan de andere kant te krijgen, maar de vechtlust van de Sporting dames onder leiding van coach Frank was duidelijk te zien. Het resulteerde in een ruststand van 10 – 11 voor de tegenstander. Op naar de kleedkamers om een woordje uitleg en verandering van tactiek!

We maakten de flanken klaar en de beweging werd ingezet. Onze 5.1 verdediging was sterk en dat voelde Brabo. Het morren en klagen over dat onze dames scherp waren en zich niet lieten doen was terecht. Dit is handbal dames. Sarah in de 1 was sterk bezig, overal was ze te vinden. Het midden met Gitte en Michel was luidruchtig aan het dirigeren zoals het hoort. Sterke flanken Anouk en Charlotte die druk zetten op de verdediging Een keeper die de ballen mooi plukte en hoeken die snel weg waren. Ondertussen ging de hartslag op de bank duchtig omhoog. Dit was een thriller van jewelste. (en in het Dommelhof was er toen ook al eentje gaande). De stand ging gelijk op. Onze 2 pivots maakten de kansen af. We naderden de finish. In de laatste minuut stonden we 1 goal voor. Dan komt het er op aan om de hoofdjes koel te houden en de match uit te spelen.

Een coach die bijna een hartaanval kreeg, een bank die nat stond van het zweet.  Resultaat 22-21. De eerste zege van het seizoen is binnen. Er is nog werk aan de winkel.  Vechtlust? Jazeker pitbulls en geen pitspoezen.  Proficiat !

Aanwezig Gil A, Gitte V(2), Anouk S(4),Nathalie D(3), Michelle T(1),Hanne V(6), Sarah R(3), Marie S, Maren K, Charlotte S(2), Edita L(1)

Powered by Blog Grabber