Tropische Ekkerloop

De derde Ekkerloop afgelopen woensdag was niet warm maar zeer warm. Toch hadden de meeste lopers zich ingesteld om hun afstand te lopen maar dan op een lager tempo. Aan de gelopen tijden te zien was dit…Tropische Ekkerloop

01-07-2017 11:19 – Ingezonden door Redactie – Foto DeMeus

De derde Ekkerloop afgelopen woensdag was niet warm maar zeer warm. Toch hadden de meeste lopers zich ingesteld om hun afstand te lopen maar dan op een lager tempo. Aan de gelopen tijden te zien was dit ook het geval. De verfrissing na het lopen ging er dan ook goed in. De meisjes en jongens 600 meter beten weer het spits af tijdens deze warme avond. Bij de meisjes was de binnenkomst totaal anders dan de vorige lopen.  Isis de Laat was nu de snelste voor Bleike kersten en Erijn Saanen.
Bij de jongens was de volgorde van finishen weer hetzelfde als bij de tweede loop. In de oudere categorie was Daan van Hout voor de derde keer de anderen te snel af. Bij de meisjes liep lisa Hollink verrassend naar een derde plaats. De 1000 meter kende weinig veranderingen bij de meisjes en jongens alleen de tijden waren minder dan vorige keer. Op de 1609 meter was Bram v Lier weer de snelste en Anouk Linders liep voor de derde maal sneller. Voor de start van de 3,5 – 7 – 10,5 km. werden nog een drietal lopers gehuldigd omdat ze al 20 jaar aan de Ekkerloop hebben deelgenomen. Na het ontvangen van een verdiend applaus kon er gestart worden.  De 3,5 kilometer was dit keer weer voor Annemie v Seggelen voor Jorine Berndsen en Ria Lammers en bij de heren was het ook deze keer spannend. Teun Duisters en Eric de Laat liepen lange tijd gelijk op maar de laatste honderd meter zette Teun een eindsprint in die Eric niet kon beantwoorden om zodoende als eerste de finishlijn te passeren. Bij de 7 kilometer waren de tijdsverschillen dit keer klein en moest Toon Donnè weer Ronny Driesen voor laten gaan. Margo Swinnen en Jil Janssen gingen in de zelfde tijd over de finish. Bij de jeugdteams was het deze keer S V Budel JO9-1 die met de winst ging strijken en maakte doordoor 12 seconden goed op het team van S V Budel JO9-3. Of ze de achterstand nog goed kunnen maken de laatste loop op JO-3 zal moeten blijken. Op 28 juni is de laatste loop met de prijsuitreiking en de herinnering. De prijsuitreiking vindt plaats in de Zuiderpoort cafe buiten op het terras. Aanvang jeugd ongeveer 19.45 uur en voor de andere deelnemers om 20.45 uur. Voor alle uitslagen en foto’s zie www.ekkerloop.nl

Foto: 1. 20 jaar deelnemer Ekkerloop  lenie Maas, Geert Hertogs en Mark Fonteijn
Foto: 2.  Finish van Bas op de 1000 meter. DeMeus

Powered by Blog Grabber