Verloskundigenpraktijk in Cranendonck werkt met zwangerenportaal.nl

Zwangere vrouwen bij de verloskundigenpraktijk Cranendonck  in de gemeente Cranendonck en Hamont  hebben sinds kort toegang gekregen tot de website zwangerenportaal.nl. De verschillende deskundigen van…Verloskundigenpraktijk in Cranendonck werkt met zwangerenportaal.nl

19-11-2017 11:13 – Ingezonden door Redactie

Zwangere vrouwen bij de verloskundigenpraktijk Cranendonck  in de gemeente Cranendonck en Hamont  hebben sinds kort toegang gekregen tot de website zwangerenportaal.nl. De verschillende deskundigen van de praktijk delen het medisch dossier nu niet alleen met elkaar maar ook met de zwangere vrouw. De aanstaande moeder ziet nu op één website alle informatie van haar zorgverleners: van verloskundige, echocentrum, gynaecoloog tot kraamzorg.

Er is veel gedoe over de privacybescherming van medische dossiers. Het verschil met andere regelingen is dat zwangerenportaal.nl de informatie van het dossier ook deelt met de zwangere vrouw zelf. Uiteraard zijn de cliënten van de verloskundigenpraktijk Cranendonck niet verplicht van het dossier gebruik te maken. Maar het voordeel voor de vrouwen en hun partner is wel dat ze meer betrokken worden bij de zorg voor de eigen zwangerschap. Dat verbetert de communicatie met de zorgverleners. De zwangeren kunnen niet alleen volgen wat er allemaal gebeurt maar ook met wie dat wordt gedeeld. De vrouw geeft zelf aan wie de gegevens kan zien en wie niet. Zij houdt de regie, haar belang staat centraal.

De reacties van gebruikers op het zwangerenportaal zijn enthousiast. Vrouwen schreven onder meer: “Superhandig, die afspraakherinnering! Doordat ik zwanger ben, vergeet ik veel en dan is de mail van zwangerenportaal.nl met mijn afspraak bij de verloskundige ideaal!”; “Ik vind het heel fijn inzicht te hebben hoe mijn zwangerschap verloopt en kijk vooral uit naar de wekelijkse mail van de verloskundigen met de nieuwste gegevens over mijn zwangerschap.

Ook de verloskundigen van de praktijk in Cranendonck zijn enthousiast.  Jose, Simone, Anneke en Pascalle, verloskundigen van deze praktijk zeggen: ‘Met zwangerenportaal heeft de zwangere en haar partner inzicht in hun dossier, waardoor onze zorg nog transparanter wordt. De zwangere kan meekijken en heeft meer controle over haar eigen gegevens. Dat is zoals het hoort, zo vorm je samen nog meer een team tijdens deze belangrijke periode.  Ook de afspraakherinnering is heel handig!’

De zwangere kan elk moment van de dag haar dossier inkijken. Moeilijke medische informatie wordt voorzien van een duidelijke uitleg. De zwangere ontvangt afspraakherinneringen, kan online een intake doen en ontvangt wekelijks deskundige informatie over wat er met haar en haar kindje gebeurt.

Bijna de helft van alle verloskundigenpraktijken in Nederland maakt al gebruiken van zwangerenportaal.nl. De software sluit aan op alle gangbare systemen in de geboortezorg waardoor het zwangerenportaal door iedere verloskundigenpraktijk in Nederland gebruikt kan worden.

Powered by Blog Grabber