Vier Seizoenen in één Dag!

Op zaterdag 2 juli a.s. brengt Vocaal Ensemble Genti onder leiding van Rita Scheffers het werk Folk Songs for the Four Seasons van Ralph Vaughan Williams in het RICK in Weert. Het vrouwenkoor zingt de bijzondere bloemlezing van Britse pastorellen ter ere van haar 30 jarig bestaan.Vier Seizoenen in één Dag!

30-06-2017 14:12 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 2 juli a.s. brengt Vocaal Ensemble Genti onder leiding van Rita Scheffers het werk Folk Songs for the Four Seasons van Ralph Vaughan Williams in het RICK in Weert. Het vrouwenkoor zingt de bijzondere bloemlezing van Britse pastorellen ter ere van haar 30 jarig bestaan. Voor dit speciale concert heeft Genti de samenwerking opgezocht met de vier prachtig (spelend)e Belgische dames van het Donnacorda String Quartet. Zij zullen het ensemble begeleiden op viool, altviool en cello. In het koor zingen ook 3 dames uit Cranendonck te weten: Mieke van Vught (dirigente van ZingMares), Tanja Nijssen (kinderkoordirigente) en Liesbeth van der Kruijs (muziekcoach algemeen, zangeres).
Folk Songs for the Four Seasons is een verzameling van oude, vaak onbekende, volksliedjes uit Engeland die door de componist Ralph Vaughan Williams met zorg  bijeen zijn gezocht en ‘gerestaureerd’.  Aangevuld, herschreven en speciaal voor vrouwenkoor gearrangeerd. Williams was geobsedeerd met muziek van eigen bodem omdat de serieus te nemen klassieke muziek in zijn tijd vaak in het Duits was geschreven. Engelse liedjes  werden  als te volks werden beschouwd,  zeker omdat ze meestal eenvoudige, landelijke taferelen beschreven.  Williams vond dat de natuur alles mooier maakt, het leven, de liefde en zelfs de dood. Voor deze specifieke bundel koos hij voor elk seizoen drie tot vier liederen.  Genti en Donnacorda zingen en spelen dus vier seizoenen in één dag en zullen, als het jaar van Williams rond is, nog een aantal eigen werken ten gehore brengen.
Laat u op 2 juli vanuit een zomers Weert meenemen naar de Britse lenteweiden, een bloeiende zomer, een gure herfst en een koude winter. Kaartjes a 10 euro zijn verkrijgbaar via www.genti-weert.nl/agenda

Powered by Blog Grabber