Voedselbank voor dieren

Sinds een tweetal weken is Noord-Limburg een voedselbank rijker. Opvallend: deze voedselbank verdeelt voedselpakketten voor huisdieren aan minderbedeelden. Initiatiefneemster is Carla Kneepkens uit Bocholt:…Voedselbank voor dieren

01-08-2017 12:56 – Ingezonden door Redactie

Sinds een tweetal weken is Noord-Limburg een voedselbank rijker. Opvallend: deze voedselbank verdeelt voedselpakketten voor huisdieren aan minderbedeelden. Initiatiefneemster is Carla Kneepkens uit Bocholt: “Veel mensen die in armoede belanden hebben een huisdier, en als er geleefd wordt met een beperkt inkomen zijn het vaak de dieren die aan het kortste eind trekken. Met deze voedselbank willen we zowel de mensen als de dieren helpen.”

Carla, hoe ben je op dit idee gekomen?
“Ik heb altijd een goede functie in wereldbedrijven gehad, had niks te kort. Daar kwam abrupt een einde aan toen ik door nare omstandigheden plotsklaps in de schuldbemiddeling terecht kwam. Ik had 3 Golden Retrievers en na een tijdje moest ik steeds op zoek naar hondenbrokken of voer. Bovendien kunnen deze drie grote jongens heel wat eten verorberen, maar soms kregen ze gewoonweg niets. Daarom was ik genoodzaakt om mijn voedselpakket met ze te delen, maar vaak was deze voeding niet uitgebalanceerd en onvoldoende. Een Nederlandse vriendin, Els Nobel, had in de gaten dat ik steeds een tekort aan hondenbrokken en voer had, en plots stopte de pakketdienst van DHL voor de deur met grote zakken mooi uitgebalanceerd voer voor de hondjes en nog wat extra’s voor ze om te snoepen! Dit was zo overdonderend, zo onbegrijpbaar dat iemand die het zelf niet makkelijk heeft toch deelt met anderen. De huisdieren hebben natuurlijk niet gekozen voor deze situatie maar desondanks blijven ze trouw, blijven ze je troosten in moeilijke en verdrietige tijden, blijven ze je in beweging houden, kortom ze blijven je ondersteunen op zoveel vlakken. Een huisdier kan voor sommigen onder ons het verschil betekenen tussen leven en dood, zo zijn ze voor kansarmen vaak een lichtpunt in zeer donkere tijden. Met de oprichting van deze voedselbank voor huisdieren wil ik wat Els mij gegeven heeft, en dat was hoop, doorgeven. Ik wil laten zien dat hoe moeilijk je het ook hebt, er steeds oplossingen zijn. Er zijn mensen die je onvoorwaardelijk helpen, die wel tussen de regels doorlezen. De Voedselbank is ondertussen sinds een tweetal weken actief. En momenteel proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken via diverse media en communicatiekanalen.”

Welk team staat achter de ‘Dierenvoedselbank Noord-Limburg’?
“We zijn momenteel met een 5 tal enthousiastelingen, namelijk Brigitte Mertens van Overpelt, Ann Vanhove uit Wellen, Jasmina van der Vreken uit Sint Huibrechts Lille, en ik, Carla Kneepkens uit Bocholt. Mijn partner Yuri Kurek staat in voor de publiciteit.”

Hoe kunnen mensen helpen of een bijdrage doneren?
“Mensen kunnen op enkele adressen van ons het gewoon komen afgeven of deponeren op het terras van mijn woning. We gaan ook enkele punten hebben waar er een ‘Donatie-mand’ geplaatst wordt, deze adressen worden eerdaags bekend gemaakt op onze Facebookpagina of als het echt moeilijk is om ergens te geraken en je wilt toch het verschil maken dan komen we het ook met een glimlach ophalen. Bovendien zullen er in Noord-Limburg regelmatig voedselinzamelingen plaatsvinden zoals bv. in dierenspeciaalzaken, tuincentra en supermarkten.”

Wil je meer weten over de Dierenvoedselbank, kijk dan zeker op de Facebookpagina (Dierenvoedselbank Noord Limburg Bocholt Bree Overpelt Hamont Lommel). En wie een donatie wil doen kan terecht bij Carla Kneepkens aan de Kaulillerweg 5 in Bocholt.

Powered by Blog Grabber