Voedselbossen combineren landbouw en natuur

Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze kloof te overbruggen. Zeven jaar werd op een kale maïsakker bij Groesbeek door Wouter van Eck en Pieter…Voedselbossen combineren landbouw en natuur

09-10-2017 14:22 – Ingezonden door Redactie

Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze kloof te overbruggen. Zeven jaar werd op een kale maïsakker bij Groesbeek door Wouter van Eck en Pieter Jansen het eerste voedselbos van Nederland aangelegd.
Een voedselbos levert na enige tijd een hoge productie van fruit, noten en eetbaar blad. Tegelijkertijd herbergen voedselbossen veel (zeldzame) natuurwaarden.
Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting FLORON. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren. Het gaat hierbij om een duurzaam landbouwconcept, omdat het systeem geen (kunst)mest, bestrijdingsmiddelen of kunstmatige beregening nodig heeft. Tijdens deze lezing wordt uitleg gegeven over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode, aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Voedselbos Ketelbroek bij Groesbeek.
De lezing begint op dinsdag 10 oktober om 19.30 uur in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De toegang is gratis.

https://www.voedselbosbouwnl.nl
https://www.facebook.com/foodforestketelbroek/

Powered by Blog Grabber