Vreemde verhalen voor mensen van nu

Vreemde verhalen uit een ver verleden. Wat moet je ermee? Bijvoorbeeld dat over die oude stervende koning die het zo koud heeft dat ze een jong meisje bij hem in bed stoppen. De man had er in zijn leven nogal wat vrouwen op na gehouden. Maar van het meisje biijft hij af, hij heeft genoeg aan haar warmte….Vreemde verhalen voor mensen van nu

29-08-2017 10:07 – Ingezonden door Nico Koolsbergen

Vreemde verhalen uit een ver verleden. Wat moet je ermee? Bijvoorbeeld dat over die oude stervende koning die het zo koud heeft dat ze een jong meisje bij hem in bed stoppen. De man had er in zijn leven nogal wat vrouwen op na gehouden. Maar van het meisje biijft hij af, hij heeft genoeg aan haar warmte.
Een ander verhaal gaat over een slapjanus van een oude man. Hij zit hele dagen te suffen in zijn stoel. Als hij op een dag treurig nieuws krijgt, schrikt hij zich letterlijk een ongeluk. De stoel valt om en hij breekt zijn nek.
En nog een. Ook ver vóór Geert Wilders maakten mensen zich al zorgen om vreemdelingen in hun land. Er is een verhaal hoe alle vreemde vrouwen met hun kinderen het land worden uitgezet. Om het volk ‘zuiver’ te houden. Dat doet denken aan wat we tegenwoordig ook in Nederland meemaken.
En al vóórdat er werd gediscussieerd over ‘voltooid leven’ waren er mensen die niet verder wilden. Zoals een belangrijke wijze man die er zelf een eind aan maakt, als de machthebbers een keer niet naar zijn raad willen luisteren.
En dan is er nog dat jongetje dat ‘s nachts stemmen hoort die zijn naam roepen.
Dit zijn wat voorbeelden van oude en merkwaardige verhalen. Een studieclubje van mensen uit Budel en omstreken gaat ze vanaf september lezen en bespreken. Steeds één verhaal per keer. Iedereen is welkom, ook wie maar één keer kan komen. Geen kosten, wel koffie en thee!
Er is ook een boek vol met zulke verhalen: namelijk het Oude Testament, het eerste deel van de Bijbel. Vaak zijn ze nauwelijks of zelfs helemaal niet bekend. Ze zijn duizenden jaren oud. Maar bij nader inzien hadden ze en hebben ze, ook in 2017,  nog veel invloed op ons dagelijks leven.
De eerste gespreksbijeenkomst is op maandag 4 september om 13:30 uur in de namiddag in de rooms-katholieke pastorie aan de Kerkstraat in Budel. De volgende staat gepland voor maandag 2 oktober, zelfde plaats en tijd. Het is een kans om meer te weten te komen over de bijbel, het geloof en de kerk. Ook voor mensen die er verder niets mee ‘hebben’. Ter geruststelling: er wordt niet geëvangeliseerd of bekeerd. Het gaat om informatie en iedere vraag is toegestaan.
Aanmelden hoeft niet. Maar wie vooraf al meer wil weten, kan contact opnemen met  Nico Koolsbergen, 0031 495 495041 of 0031 654 787212512 of  mailen naar nico@koolsbergen.net

Powered by Blog Grabber