Vrouwen ga stemmen!

Donderdag 8 maart 2018 was het Internationale Vrouwendag.Vrouwen ga stemmen!

18-03-2018 11:00 – Ingezonden door Redactie

Donderdag 8 maart 2018 was het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop ook stilgestaan werd bij het kiesrecht voor vrouwen dat ongeveer honderd jaar geleden werd ingevoerd. Daarmee kwam er gelijkheid voor vrouwen en mannen om te gaan stemmen en gekozen te worden. Nagenoeg alle vrouwelijke kandidaten die op de kieslijsten staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in Cranendonck, gingen samen op de foto om hier aandacht voor te vragen.
Toch blijft het aantal gekozen vrouwen in topfuncties en openbaar bestuur ver achter. Vooraanstaande landelijke politieke vrouwen doen al jaren een oproep aan vrouwen om deel te nemen aan het openbaar bestuur en om zich kandidaat te stellen voor de politiek. Echter het gewenste percentage van 30 procent vrouwen in het openbaar bestuur is nog steeds niet gehaald.
Op lokaal niveau komen we een heel eind. Daar wordt hard gewerkt aan een juiste man-vrouw verhouding. Waarom is een goede mix van mannen en vrouwen zo belangrijk in het openbaar bestuur? Het is juist de andere manier waarop vrouwen omgaan met het besluitvormingsproces. Zij kijken genuanceerder tegen zaken aan en nemen dan een besluit. Met een goede besluitvorming is het algemeen belang beter gediend. Daarom is diversiteit in de samenstelling van besturen zo belangrijk.
Graag roepen wij dan ook alle kiesgerechtigde vrouwen op om 21 maart te gaan stemmen!
VROUWEN ga stemmen! STEM op een VROUW!

Leonie Bruggink, Jolande Michiels en Margriet Daems
Fractie ELAN

Powered by Blog Grabber