Wees actief, shop sportief!

De actie ‘met belgerinkel naar de winkel’, die al 11 jaar georganiseerd werd door UNIZO, Bond Beter Leefmilieu en stad Hamont-Achel, werd dit jaar in een nieuw kleedje gestoken en kreeg een nieuwe naam:…Wees actief, shop sportief!

18-07-2017 09:00 – Ingezonden door Redactie

De actie ‘met belgerinkel naar de winkel’, die al 11 jaar georganiseerd werd door UNIZO, Bond Beter Leefmilieu en stad Hamont-Achel, werd dit jaar in een nieuw kleedje gestoken en kreeg een nieuwe naam: Wees actief, shop sportief!
De actie werd ingewijd op zaterdag 29 april in de voormiddag in Achel en in de namiddag in Hamont. De voorbijgangers konden hier hun eerste stempel ontvangen op hun spaarkaart. Er was kinderanimatie voorzien en de echte sportievelingen konden deelnemen aan de klimaatwandeling of aan de fietstocht ‘op de Boerenbuiten’.
Het doel van de actie, die gedurende de hele maand mei liep, is om zoveel mogelijk mensen op de been en op de fiets te krijgen, vooral om de dagelijkse boodschappen te gaan doen in eigen gemeente. Voor elk winkelbezoek dat men met de fiets of te voet doet krijgt men een stempel.
Uit de volle stempelkaarten werden de prijswinnaars uitgeloot. De prijzenpot: 50 waardebonnen van het VVV en een damesfiets. Er werden meer dan 400 volle spaarkaarten verzameld en op vrijdag 7 juli vond de prijsuitreiking plaats.
De fiets werd gewonnen door Ellen Briers uit Achel. De stad Hamont-Achel en UNIZO Hamont-Achel dankt iedere deelnemer voor zijn sportieve, gezonde en vooral duurzame deelname, alsook de meer dan 70 deelnemende handelaars, marktkramers en openbare diensten die de stempels hebben uitgedeeld.
Volgend jaar in mei organiseren we deze actie opnieuw, en dan hopen we nog mee sportievelingen op de been te krijgen.

Powered by Blog Grabber