Werelddag geestelijke gezondheid

In het kader van Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober organiseert het stadsbestuur van Hamont-Achel begin volgende maand een aantal toffe activiteiten. Zo staan er een ludieke toneelvoorstelling,…Werelddag geestelijke gezondheid

25-09-2017 14:32 – Ingezonden door Redactie

In het kader van Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober organiseert het stadsbestuur van Hamont-Achel begin volgende maand een aantal toffe activiteiten. Zo staan er een ludieke toneelvoorstelling, een kinderfilm en twee interessante lezingen op het programma. Op deze manier maken zowel jong als oud kennis met het belang van geestelijke gezondheid.

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ organiseert het stadsbestuur van  Hamont-Achel vier activiteiten. Zo vindt op maandag 2 oktober het educatief toneel ‘Geluk op grootmoeders wijze’ plaats, een voorstelling door en voor senioren. Deze voorstelling van de Letterhoutemse toneelgroep draait rond een groepje bevriende ouderen die wekelijks bijeenkomen in hun stamcafé. Daar pakken ze aan de hand van tips uit de ‘Fit in je hoofd’-campagne en de nodige dosis humor hun eigen geestelijke gezondheid aan.

De jongsten onder ons maken op woensdag 4 oktober met de film ‘Inside Out’ een tripje in het hoofd van Riley. Dit meisje ondervindt dat opgroeien niet gebeurt zonder vallen en opstaan. Net als iedereen wordt ze geleid door haar emoties: plezier, angst, woede, afkeer en verdriet. Deze emoties wonen in het Hoofdkwartier, een bestuurscentrum in het hoofd van Riley. Daar geven ze haar advies over hoe ze om kan gaan met zaken in het dagelijkse leven.

Op donderdag 5 oktober kan je komen luisteren naar de lezing ‘Weerbaarheid bij kinderen’ van leraar, psychotherapeut en procesbegeleider Jurgen Peeters. Brenda Froyen sluit op woensdag 11 oktober het rijtje af met de lezing ‘Uitgedokterd’. Daarin schetst ze vanuit haar eigen ervaring een openhartig en verhelderend beeld van wat er in iemand omgaat tijdens een psychose. De auteur pleit met haar lezingen voor meer menselijkheid en veerkracht in de omgang met psychiatrische patiënten.

Meer informatie rond de verschillende activiteiten vind je op www.hamont-achel.be.  

Powered by Blog Grabber