Wereldfeest Ondersteboven Dommelhof

Het Karibu Karamu wereldfeest ‘Ondersteboven’ 2018 gaat opnieuw door in Dommelhof op zondag 14 januari van 13 tot 18 uur. De inkom is geheel gratis. Er zijn voorstellingen en activiteiten voor alle leeftijden….Wereldfeest Ondersteboven Dommelhof

13-01-2018 12:26 – Ingezonden door Redactie – Foto Zjuul Devens

Het Karibu Karamu wereldfeest ‘Ondersteboven’ 2018 gaat opnieuw door in Dommelhof op zondag 14 januari van 13 tot 18 uur. De inkom is geheel gratis. Er zijn voorstellingen en activiteiten voor alle leeftijden. Op het programma staat onder andere ‘Graci’. Dit is een raptalent uit Overpelt Lindelhoeven. Zijn volle naam is Graciano Dos Santos Sebastiao. Hij heeft reeds gewerkt voor de populaire videogame ‘Watch Dogs 2’en voor de lokale tv. Twee dagen voor dit festival stelt hij zijn nieuwe en tevens tweede album voor in CC Palethe. Op het wereldfeest is hij te zien om 13 en om 15 uur in de Atrium van Dommelhof. Iets geheel anders is een Luiks poppentheater van Buguel Noz waar zowel klein als groot gefascineerd door zullen zijn. Zeer apart is verder ‘Adesa’, een Afrikaanse clownshow (14.15 u). Deze groep is opgericht door leden van een zeer oude en belangrijke artiestenfamilie uit het zuiden van Ghana. Zij willen de traditie van hun volk levend houden. Het is een wervelend Afrikaans muziektheater met muziek, dans en acrobatie in fel gekleurde kledij. Zij vertegenwoordigen een tijd van vrolijkheid die het harde leven in Afrika doet vergeten. Hun talking drums nodigen kinderen uit om deel te nemen aan het spektakel. De clowns Obi en Ernest brengen de komische zijde van het dagelijkse leven in Afrika. Ze hebben wel hun traditionele maskers thuisgelaten en veranderd in een make-up met schelpjes zodat de kinderen hun gezichten kunnen zien en niet weglopen van die rare mannen. ‘Yirikan’ is een percussiegroep met traditionele dansen. Zij bestaan uit tien artiesten uit Guinée, Ivoorkust en België. Yirikan betekent ‘het geluid van het woud’. Zij brengen een spektakelshow die bulkt van de energie (16.15 u.). Doorlopend zijn er ook workshops Djembe en Afrikaanse dans maar ook grime, henna tattoo, Arabische kalligrafie, knutselen en standjes met wereldkeuken. Info: www.wereldfeestondersteboven.eu

Powered by Blog Grabber