Werken nieuwbouw Syntra van start

Het startschot is gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging voor o.m. SYNTRA, Welzijnsregio Noord-Limburg en de VDAB. Deze campus zal één van de epicentra worden voor vorming en opleiding in Noord-Limburg.Werken nieuwbouw Syntra van start

06-08-2017 19:37 – Ingezonden door Redactie

Het startschot is gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging voor o.m. SYNTRA, Welzijnsregio Noord-Limburg en de VDAB. Deze campus zal één van de epicentra worden voor vorming en opleiding in Noord-Limburg.
 
De nieuwbouw in de Hoekstraat zal onderdak bieden aan een aantal regionale diensten. De eerste werkzaamheden op de werf zijn inmiddels gestart. De eerstesteenlegging is voorzien eind augustus. De streefdatum voor de ingebruikname is december 2018.
 
Voor SYNTRA Limburg geeft deze nieuwbouw extra mogelijkheden om een innovatieve opleidingsomgeving uit te bouwen in Neerpelt. Creatieve opleidingen in bouw, design, interieur en mode krijgen er een vaste stek.
Ook Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de 9 Noord-Limburgse OCMW’s, zal haar intrek nemen in de nieuwbouw.
De derde partner die van hieruit zijn dienstverlening zal ontplooien is de VDAB, met in het bijzonder de Werkwinkel.

Met de gezamenlijke huisvesting van SYNTRA, Welzijnsregio Noord-Limburg en VDAB op één centrale en vlot toegankelijke locatie, speelt Neerpelt een sterke regionale rol op het vlak van o.m. vorming, opleiding, tewerkstelling en ondersteuning van gezinnen. Bovendien zorgt de centralisering voor een kostenefficiëntere werking van deze diensten en voor een vlottere dienstverlening aan cursisten, werkzoekenden en andere gebruikers.

Deze werken zijn goed voor een investering van ruim 6 miljoen euro, waarvan twee derde door de gemeente en een derde door SYNTRA wordt gefinancierd.
De totale vloeroppervlakte van het gebouw beslaat 5785 m². Hiervan neemt SYNTRA 1900 m² voor zijn rekening, Welzijnsregio Noord-Limburg 950 m² en VDAB 1200 m². Deze laatste twee huren van de gemeente Neerpelt. De resterende 1735 m² komen nog in aanmerking voor herlocalisatie van bestaande of vestiging van nieuwe publieke diensten.

Het project maakt deel uit van een groter masterplan. In 2018 wordt zoals gezegd het eerste gebouw geopend. Het masterplan voorziet nog twee gebouwen binnen een termijn van 10 jaar.

Powered by Blog Grabber