Zebracinema: Sami Blood

Sami Blood vertelt het intrigerend en meeslepende coming of age-verhaal van Ella Marja, een veertienjarig Sami-meisje dat naar een kostschool wordt gestuurd om zich aan te passen aan de Zweedse maatschappij….Zebracinema: Sami Blood

09-10-2017 18:34 – Ingezonden door Redactie

Sami Blood vertelt het intrigerend en meeslepende coming of age-verhaal van Ella Marja, een veertienjarig Sami-meisje dat naar een kostschool wordt gestuurd om zich aan te passen aan de Zweedse maatschappij. Ze doet haar best om zo goed mogelijk te integreren, maar wanneer ze geconfronteerd wordt met discriminatie en racisme, begint ze te dromen over een ander leven. Ze besluit haar identiteit en cultuur te verloochenen en de banden met haar familie door te knippen om een leven te leiden als volwaardig Zweedse. Maar kun je je heimat ooit écht vergeten?
Een film van Amanda Kernell met Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Maj-Doris Rimpi e.a.  Deze film draait op dinsdag 10 oktober om 20.15 uur in het Dommelhof te Neerpelt (Toekomstlaan 5). De inkom bedraagt €6 per persoon.  

Powered by Blog Grabber