Zeer geslaagd zomerkamp voor Karateschool Yin Yang Budel

Het weekend van 7 t/m 10 juli stond voor een aantal hogere banders van Karateschool Yin Yang Budel in het teken van de waarden van het Kyokushin Karate: doorzettingsvermogen, etiquette, zelfbeheersing,…Zeer geslaagd zomerkamp voor Karateschool Yin Yang Budel

21-07-2017 18:36 – Ingezonden door Redactie

Het weekend van 7 t/m 10 juli stond voor een aantal hogere banders van Karateschool Yin Yang Budel in het teken van de waarden van het Kyokushin Karate: doorzettingsvermogen, etiquette, zelfbeheersing, eerlijkheid en karakter. Kortom het traditionele internationale zomerkamp voor deze vorm van Full Contact karate, georganiseerd door de NKKO in het Nationaal Sportcentrum Papendal nabij Arnhem stond op het programma. Zo’n 180 karateka’s uit heel Europa kwamen hier samen om te trainen met elkaar. Een groot aantal van hen ging op examen voor een hogere graad. Dit jaar had het een feestelijk tintje, omdat het karatekamp haar 50-jarig jubileum vierde.
Shihan Loek Hollander was degene die het allereerste zomerkamp in 1968 in Nederland organiseerde en ook dit jaar stond dit inmiddels beruchte en beroemde kamp onder zijn leiding. Speciale gastinstructeurs uit eigen land, maar ook uit o.a. Spanje, België, Duitsland, Polen, Italië, Israël en Turkije waren uitgenodigd en gaven acte de présence. Zij gaven inhoud aan het strakke sportregime, de uitputtende trainingsdagen en –nachten en de strenge exameneisen.

Yin Yang was met 8 leden en Shihan Gerard van Kessel van de partij.
Ook voor Yin Yang was het een speciaal zomerkamp omdat alle deelnemende leden getraind hadden om op examen te gaan. Na het theoretische examen gedurende het hele weekend afgerond te hebben, kwam de maandag ochtend, met als doel om het vechten (sparren) goed te doorstaan. Men hoeft niet te winnen, maar opgeven mag nimmer. Dat staat gelijk aan gezakt zijn.
De examen gevechtspartijen in de grote hal zijn zonder protectie, alleen mond- en kruis-protectie en borstbeschermers voor de dames zijn toegestaan. Partijen duren ongeveer één minuut, waarna onmiddellijk wordt gewisseld van tegenstander en opnieuw gestart met de volgende partij.
Na 10 partijen mochten Toine van Engelen en Dyon van der Heijden (zij gingen op voor de 3e Kyu / groen band met zwarte slip), als ook Tom Bakens en Elion Peters (zij gingen op voor de 2e Kyu / bruine band) zich terugtrekken en waren klaar. Dit gebeurde met Anja Vercoelen (ging op voor 1e Kyu / bruine band met zwarte slip) na 21 partijen en Kim de Laat (ging op voor 1e Dan / zwarte band) mocht na 26 partijen het strijdveld verlaten. Als laatste van de karateschool mocht Twan Smolders (hij ging op voor 2e Dan) na 36 partijen af groeten.
Tijdens de Sayonara party kwam het verlossende bericht. Alle Yin Yangers waren geslaagd en kregen hun certificaat overhandigd. Shihan Gerard kreeg zijn eerder toegekende Obi (band) voor 6e Dan uitgereikt. Shihan Loek Hollander werd gepromoveerd tot 10e Dan. Allen Van Harte Gefeliciteerd!

Op de late maandagmiddag gingen de leden van Yin Yang moe maar voldaan, met blauwe plekken, doch niet verslagen, maar vooral (in alle bescheidenheid) trots op zichzelf richting Eindhoven, Weert en Budel.

In verband met de zomervakantie vinden er geen karate trainingen plaats in de dojo tot en met 27 augustus. In de week  van 28 augustus gaan we weer met nieuwe energie van start. Tot dan en Fijne vakantie! Voor informatie: Shihan Gerard van Kessel (6e Dan), tel 00031 6 22771798, facebook of website: www.kyokusyinyang.nl  

Powered by Blog Grabber