Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…

In Palethe werd een eerbetoon gehouden aan de in 2009 overleden grote meneer van het Nederlandstalige lied, Ramses Shaffy. De planning was oorspronkelijk om dit te doen samen met de grande dame van…Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…

29-10-2017 09:00 – Ingezonden door Redactie

In Palethe werd een eerbetoon gehouden aan de in 2009 overleden grote meneer van het Nederlandstalige lied, Ramses Shaffy.

De planning was oorspronkelijk om dit te doen samen met de grande dame van het Nederlandstalige chanson, Liesbeth List. Helaas is Liesbeth dusdanig in de gezondheidsproblemen geraakt dat optreden niet meer mogelijk is. Dat is bijzonder triest want zij was een belangrijk deel van Ramses’ erfgoed. Della Bosiers, een andere grote dame van het Nederlandstalige lied nam de plaats in van Liesbeth gedurende de gehele tournee. Della is nog steeds actief op het podium met haar eigen shows. Sinds vorig jaar heeft ze ook nog een nieuwe cd ‘Momenten’ met daarop voornamelijk veel eigen werk uitgebracht. Haar eerdere bekendste nummers zijn ‘Jefke’, ‘Fleur de Buda’, en ‘Horizontaal’. Op 23 december vindt er in CC ’t Schaliken te Herentals een jubileumconcert ’Della Bosiers 50 jaar onderweg’ plaats met gastoptredens van onder andere Jelle Cleymans en Sabien Tiels. De muzikale begeleiding is in handen van Ben van der Linden. Ook in Palethe was er een gastoptreden tijdens de Ramses Shaffy hommage. De eer was aan JacoBond, alias Riet Muylaert. Zij is in 2007 en 2008 op tournee geweest met Liesbeth List en in 2009 verdiende ze de eerste plaats in het tv programma ‘Zo is er maar één’ met het liedje van Ramses Shaffy ‘Laat me’. Jelle Cleymans en Bert Verbeke maakten samen naast een driemans jazz orkest de show compleet. Jelle Cleymans noemde Ramses ‘de farao van het Vlaamse lied’ en eigenlijk is dat helemaal niet zo slecht gevonden. Ramses werd namelijk geboren in een Parijse voorstad als zoon van de Egyptische consul Ramses Shaffy Bey en de Poolse gravin Alexandra de Wysocka. De eerste zeven jaar bracht hij door bij zijn moeder in Cannes maar toen die tuberculose kreeg kwam Shaffy via een tante in Utrecht terecht in een kindertehuis en een pleeggezin. Het afscheid van zijn moeder is een ingrijpende gebeurtenis geweest. Het liedje dat hij daarover geschreven heeft ‘De trein naar het Noorden’ gaat over die enkele reis naar Nederland. De show is nog het ganse najaar doorheen Vlaanderen te zien. Dichtstbijzijnde optreden is op 27 november in CC de Werft te Geel. Voor meer concerten kijk op
www.garifuna.be

Powered by Blog Grabber