Zsa Zsa Zsu en andere concerten

Het derde gratis kioskconcert dat de gemeente Neerpelt organiseerde bracht op 21 september de Vlaamse vrouwengroep Zsa Zsa Zsu naar het podium in de tuin van Oud-Dommelhof.  Dit concert kaderde in het…Zsa Zsa Zsu en andere concerten

05-10-2017 15:46 – Ingezonden door Redactie

Het derde gratis kioskconcert dat de gemeente Neerpelt organiseerde bracht op 21 september de Vlaamse vrouwengroep Zsa Zsa Zsu naar het podium in de tuin van Oud-Dommelhof.  Dit concert kaderde in het nieuwe muziekprogramma dat Neerpelt dit jaar in het leven riep. Het voorprogramma werd muzikaal verzorgd door Daan Goutsmet van het Herent die daarmee indruk wekte bij het publiek. Zo krijgt nieuw talent uit onze eigen gemeente ook de kans om zich te laten horen. Daan bracht zowel Engels- als Nederlandstalige songs, voornamelijk eigen werk. Zsa Zsa Zsu betekent ‘vlinders in de buik’ en dat is precies wat deze groep met vijf jonge vrouwen wilt overbrengen naar het publiek. De band speelde voornamelijk jazzy-achtige muziek die qua geluid en samenspel voortreffelijk in balans waren. Behalve de driestemmige vocals, met een schitterende zangeres Annelies Emmerechts, viel vooral de gitariste op hoe ze met het zuiverste gemak de jazz akkoorden en -solo’s uit haar instrument liet vloeien. De contrabas en vibrafoon maakten er samen met de drums een zo goed als akoestisch geheel van. Behalve eigen werk brachten ze op eigen wijze enkele klassiekers zoals ‘Sing Sing sing’ en het subtiel gebrachte ‘Blue Moon’. Het geheel klonk rustig, verfrissend en warm. Een goede keuze van de gemeente, in bovendien een sfeervolle locatie, om de zomer mee af te sluiten. Maar daarmee is het Neerpelts muziekprogramma nog niet ten einde. Op 6 oktober komt zangeres JackoBond solo om 20.30u optreden op de Vliering van Oud Dommelhof. JackoBond is het alter ego van singer-songwriter Riet Muylaert.  Samen met muzikanten Tim Vandenbergh, Florejan Verschueren en Karel De Backer, brengt ze moderne kleinkunst: authentieke, integere, eerlijke, grappige, filosofische, kinderlijk eenvoudige, ontwapende Nederlandstalige muziek. Daarna, niet zo feestelijk maar integer zal er op het kerkhof van de Roosen woensdag 1 november van 17 tot 18u een ode worden opgedragen met verhalen en intieme optredens voor alle geliefden, voor kleine helden en aan de graven zonder bloemen. Op zondag 10 december zal vervolgens om 15u in een ruimte in Plaza Forte, Kloosterstraat 16 – 3 een soloconcert plaatsvinden van Rudy Trouvé. Zijn gitaarsound, grillig en lofi, is uit duizenden herkenbaar. Hij is ex-lid van dEUS en Dead Man Ray. Ook hier is telkens elke toegang gratis. Voor meer info: www.neerpelt.be of contact: vrijetijd@neerpelt.be

Powered by Blog Grabber