100 meter binnen een minuut

Mensen die fanatiek bezig zijn met sport hebben als een van hun doelen vaak een soort magische grens. Denk aan een marathon rennen binnen 2 uur, 10km schaatsen in 13 minuten, 10 secondes op de 100 meter…100 meter binnen een minuut

04-06-2017 12:05 – Ingezonden door Redactie

Mensen die fanatiek bezig zijn met sport hebben als een van hun doelen vaak een soort magische grens. Denk aan een marathon rennen binnen 2 uur, 10km schaatsen in 13 minuten, 10 secondes op de 100 meter sprint, of 500 homeruns in een baseball carrière. Bij het zwemmen is er ook zo’n grens waar menigeen jaren tegenaan hikten en vele door worden gedreven steeds harder te zwemmen: 100 meter borstcrawl binnen één minuut.

Vorig weekend, tijdens de Europese Jeugdsportdagen was het voor 2 zwemmers van ZPK Budel dan eindelijk zover. In Differdange, Luxemburg werd in het zwembad voor Neel Steensels en Quint van Rixtel met de elektronische tijdwaarneming eindelijk een tijd geklokt onder de minuut. Neel zwom een hele nette 0.59.84 en Quint zwom zelfs nog een seconde sneller en kwam uit op 0.58.75.

Hoe het kwam dat ze zo hard zwommen? Beide heren gaven aan dat de druk hoog was. Ze hadden op een eerdere afstand (de 100 meter school) verloren van hun concurrenten uit de overige deelnemende landen (België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg) en hadden voor zichzelf het doel gesteld dit niet nog eens te laten gebeuren. Helemaal vol adrenaline zijn ze klaar gaan staan op het startblok en hebben werkelijk alles gegeven. Thuisgekomen stond er nog een verrassing. Een ieder die het lukt om onder die minuut te komen krijgt een beker met vermelding van datum en de gezwommen tijd. Heren gefeliciteerd, deze is binnen! Dat er nog maar vele honderden meters gezwommen zullen worden binnen die minuut.

Foto Quint en Neel

Powered by Blog Grabber