ANWB Streetwise bij basisschool OBS De Triolier

Op dinsdag 5 september vond op OBS De Triolier in Budel het ANWB Streetwise project plaats, een spannend verkeersprogramma.  ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.ANWB Streetwise bij basisschool OBS De Triolier

10-09-2017 17:22 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 5 september vond op OBS De Triolier in Budel het ANWB Streetwise project plaats, een spannend verkeersprogramma.  ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.
OBS De Triolier vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bood de kinderen graag dat project aan.

In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. Het project bestond uit vier onderdelen:

–       In Toet toet moesten de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden ze het veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

–       Tijdens Blik en klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal óver veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd getoond met een spannende gele elektroauto.

–       Hallo auto onderrichtte de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van de reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijderstoel van een ANWB-lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in die les aan bod.

–       Trapvaardig tenslotte trainde de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en oefenden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak, hiermee werden ze voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Als laatste was er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd werd. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik. De groepen 5 t/m 8 kregen een eigen iCheck-module, zodat de leerkracht ook zelf in de klas de oogmeting kan uitvoeren.

Powered by Blog Grabber