ATC kent zinderende finales op open Jeugd Sterrencircuit

Op zondag zette de Achelse Tennis Club zich definitief op de kaart van tennissend Limburg met de finales van het open Jeugd Sterrencircuit. Een 14-tal spannende tennismatches, die niet alleen zinderden…ATC kent zinderende finales op open Jeugd Sterrencircuit

04-06-2017 12:05 – Ingezonden door Redactie

Op zondag zette de Achelse Tennis Club zich definitief op de kaart van tennissend Limburg met de finales van het open Jeugd Sterrencircuit. Een 14-tal spannende tennismatches, die niet alleen zinderden vanwege het méér dan zonnige weer. Zowel Julie Smeets als Bram van Zon behaalden zelfs in 2 leeftijdscategorieën de finale, waarvan ze er uiteindelijk 1 wonnen. Het tennistalent Julie Smeets won de 1e prijs in de categorie meisjes enkel U13 4 en had na afloop van de dag ruim 5 uur op de tennispleinen haar beste kunnen getoond. Het publiek kon ook tennistalent Bram van Zon een 1e prijs zien behalen in de categorie jongens enkel U15 5. De familie Verbakel kwam met 2 finalisten aanzetten: Zoë Verbakel won in de categorie enkel meisjes U13 5 en zusje Estee behaalde de 1e prijs in de categorie U11 4.

De afgelopen 3 weken ontving de club op de pleinen in Achel 142 jongeren van 6 tot en met 15 van een 25-tal verschillende clubs. Jongeren uit Hasselt, Leuven, Herk de Stad, Arendonk en uit de nabije omgeving die elkaar op dit toernooi uitdaagden in een 14-tal verschillende leeftijdscategorieën.  Het was voor het eerst in haar 50-jarig bestaan dat ATC  een dergelijk open toernooi in huis wist te halen. Bijzonder gezien het feit dat de relatief kleine club slechts een 4-tal  pleinen heeft. Alles verliep volgens de planning dankzij een team van zo’n 20-tal enthousiaste vrijwilligers o.l.v. toernooi-leider Gerben Doms. Ook het mooie weer van de afgelopen weken hielp een handje mee.?Het open toernooi voor de jeugd bij ATC maakt deel uit van het HBvL Jeugdsterrencircuit, dat dit jaar voor de 25ste keer gehouden wordt.

Powered by Blog Grabber