Ballonnen Koningsdag Budel teruggevonden in België

Een maand na Koningsdag verwachten we toch wel alle kaartjes binnen te hebben gekregen die terug zijn gevonden van de ballonnen wedstrijd. In totaal zijn er 19 teruggevonden en ook daadwerkelijk teruggestuurd waarvan de ene nog meer gehavend dan de ander door de weersinvloeden. Sommige zelfs met een…Ballonnen Koningsdag Budel teruggevonden in België

11-06-2017 11:40 – Ingezonden door Redactie

Een maand na Koningsdag verwachten we toch wel alle kaartjes binnen te hebben gekregen die terug zijn gevonden van de ballonnen wedstrijd. In totaal zijn er 19 teruggevonden en ook daadwerkelijk teruggestuurd waarvan de ene nog meer gehavend dan de ander door de weersinvloeden. Sommige zelfs met een persoonlijk verhaal van de vinder. Het Oranje Comité Budel heeft veel speurwerk moeten verrichten voordat zij de prijswinnaars kenbaar konden maken. De meeste kaartjes zijn namelijk teruggevonden in en rondom Maastricht.
Het Oranjecomité heeft besloten om alle kaartjes die terug gestuurd zijn te belonen met een leuke attentie. De drie ballonnen die het verste weg zijn gevonden worden beloond met een cadeaubon van de Intertoys. De ballon van  Anouk Vanlier is het verste weg terug gevonden. Haar ballon kam terecht in Glons (-Bassenge), België. In vogelvlucht 58.15km. De ballon van Djem Thijs werd terug gevonden in Bassenge, België, 57.37 km . Dan volgde de ballon van Chelsey Steeman, haar ballon werd teruggevonden op de grens met Nederland, Riemst in België. In vogelvlucht 51.8 km.
Het Oranje Comité Budel is er zich van bewust dat het oplaten van ballonnen niet milieu- en diervriendelijk is. Daarom zijn zij bezig met nieuwe ontwikkelingen om ook volgend jaar weer een extra feestelijk tintje te geven aan Koningsdag 2018. Wellicht zonder het oplaten van de ballonnen.
Wil jij nu al weten wat wij gaan organiseren meld je dan aan als vrijwilliger. Wij als Oranje Comité Budel zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen om dit mogelijk te maken. Aarzel niet en laat het ons weten. Voor meer informatie kun je terecht bij oranjecomitebudel@gmail.com

Powered by Blog Grabber