BBQ Seniorenvereniging Budel

Na een hele week volop zomers weer en een zonnige start van de zaterdag begon op 3 juni j.l. rond 13.00 uur het jaarlijkse koningschieten met een fikse regenbui. Het weer klaarde na een klein kwartiertje…BBQ Seniorenvereniging Budel

12-06-2017 08:50 – Ingezonden door Redactie

Na een hele week volop zomers weer en een zonnige start van de zaterdag begon op 3 juni j.l. rond 13.00 uur het jaarlijkse koningschieten met een fikse regenbui. Het weer klaarde na een klein kwartiertje op en was de hele middag zoals we verdiend hebben: geweldig! Het was niet meer benauwd en de temperatuur was erg aangenaam.
De opkomst was weer groter dan vorig jaar en we zijn gestart met, hoe kan het ook anders, koffie en vlaai! De heren van de Schut hadden een mooie grote parasol opgezet, omdat de bomen een heel stuk gesnoeid waren en er daarom weinig schaduw te vinden was. Onder het genot van koele drankjes werd er flink op los geschoten door de mannen en vrouwen van Seniorenvereniging Budel. Een aantal dames zat ondertussen gezellig te kaarten en rummikub te spelen.
Na de 100e kogel en een flink gehavende vogel steeg de spanning enorm. De koningin van 2016 was deed verwoede pogingen om zich voor de derde keer te mogen uitroepen tot seniorenkoningin 2017 maar de vogel was sterk en bleef zich boven op de paal gestaag weren tegen de meer dan 220 kogels, afgevuurd door de senioren van Budel. Echter bij de 222e kogel op het achterdeel van de vogel, nadat zijn borst al totaal in flarden was geschoten, kon hij zich niet meer staande houden, begaf het en viel van zijn paal waardoor de kans van de titelverdedigende koningin Gerda Nouwen was verkeken.
Tegen 17.00 uur werd de vogel door Jac Teeuwen er af geschoten en hij mag zich dan ook Koning van Seniorenvereniging Budel 2017 noemen. Na uitreiking van de beker werd hij door menig dame gezoend, hetgeen hij zich graag liet welgevallen.
Omdat alle aanwezigen ondertussen wel wat voelden knorren, werd de barbecue in gereedheid gebracht. Er was genoeg te eten en iedereen zat in een mum van tijd lekker te smullen, met dank aan Sjaak van de Kerkhof, Jac Teeuwen en Linda Fong, die de hele tijd hebben staan ‘braaien’. Ook dank aan de mannen van de Schut van Buul voor de verzorging van de geweldige middag! Tot volgend jaar.

Powered by Blog Grabber