Beleef het leven als AFS-gastgezin

In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Ze gaan hier naar school en verblijven volgend schooljaar in een gastgezin. AFS biedt in Noord-Limburg  10 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!Beleef het leven als AFS-gastgezin

11-06-2017 11:52 – Ingezonden door Redactie

In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Ze gaan hier naar school en verblijven volgend schooljaar in een gastgezin. AFS biedt in Noord-Limburg  10 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!
 
AFS is de eerste organisatie die een omkaderd en uitgewerkt programma voor gastgezinnen heeft ontwikkeld. AFS-gastgezinnen worden door ervaren vrijwilligers en stafleden begeleid vóór en tijdens dit internationale avontuur in eigen land.
 
“Onze gastgezinnen omschrijven hun ervaring vaak als ‘op uitwisseling gaan in eigen land’. Je zorgt voor extra leven in de brouwerij, komt in contact met enthousiaste jongeren van over de hele wereld en je leert veel nieuwe mensen kennen die een gelijkaardige ervaring beleven of beleefd hebben. Bovendien breng je je kinderen of je omgeving in contact met een andere cultuur en taal!”, aldus Koen Baetens, woordvoerder van AFS.
 
Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. Ook alleenstaanden, holebi-koppels of mensen zonder kinderen, kunnen perfect gastouder worden. Tweeverdieners in het hartje van de stad of gepensioneerden op het platteland,… al wie over een gezonde portie nieuwsgierigheid beschikt, geïnteresseerd is in andere culturen en graag met jongeren omgaat, is welkom! AFS gaat op zoek naar een gastzoon of -dochter die het best bij het gezin past.
 
Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met AFS op 015 79 50 10, of mailen naar beleef@afs.org. Meer informatie op www.afsvlaanderen.be/beleef.

Powered by Blog Grabber