Boeuf Bourguignon

14 maart 2019 14:08Maart roer zijn staart; is de uitspraak, vandaar dat het nog koud kan zijn of wel de
zon schijnt. Een stevig maar altijd lekker gerecht staat daar tegenover, eigen gemaakte Boeuf Bourguignon. Veel verschillende recepten zijn hiervan in omloop maar hier de originele.
Veel kook plezier en laat het smaken. Heeft u een Geheim van de Chef gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIENTEN: voor 6 personen
1 kg. rundvlees                           4 eetlepels kleine zilveruitjes
zout en peper                             2 dl. vleesfond
3 eetlepels bloem                        4 dl. rode wijn
150 gr. magere spekreepjes         2 takje verse tijm
scheutje zonnebloemolie              3 laurierblaadjes
250 gr. kleine champignons            enkele takjes peterselie

BEREIDINGSWIJZE:
Tip voor het bloemen van vlees: Snijd het vlees in grote dobbelstenen van 2 à 3 cm en dep deze goed droog met keukenpapier. Neem een stevige plastic zak en strooi daarin de bloem, zout en peper. Doe in etappes de stukken vlees in de plastic zak en schud heen en weer, zodat de stukken met een dun laagje gekruide bloem bedekt zijn.
Smelt een eetlepel boter in de braadpan en bak hierin de reepjes spek zachtjes uit. Neem ze uit de pan en voeg de rest van de boter en de olie toe. Bak het vlees nu in twee porties aan. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg de stukken champignon, zilveruitjes en reepjes gebakken spek bij het vlees in de pan en schenk hierbij de vleesfond en driekwart van de rode wijn. Breng langzaam aan de kook en voeg de tijm en laurierblaadjes toe. Laat alles ongeveer 3 uur zachtjes stoven onder toevoeging van zo nu en dan een scheutje van de resterende rode wijn. Indien nodig kunt u de boeuf bourguignon binden met wat roux. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Dit gerecht gaat goed samen met krielaardappeltjes en broccoli met bijvoorbeeld knoflook en cashewnoten.

Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber