Budelse Motoballjeugd speelt subliem toernooi

Behalve de senioren neemt ook de jeugd van MBV Budel deel aan de duitse motoball-competitie. De jeugdcompetitie is opgedeeld in drie pools. In elk van deze pools worden vier toernooien gespeeld. Budel…Budelse Motoballjeugd speelt subliem toernooi

03-06-2017 09:31 – Ingezonden door Redactie – Foto Hennie Roosen

Behalve de senioren neemt ook de jeugd van MBV Budel deel aan de duitse motoball-competitie. De jeugdcompetitie is opgedeeld in drie pools. In elk van deze pools worden vier toernooien gespeeld. Budel is ingedeeld in een pool met de teams van MBC Kierspe, MSC Pattensen en MSF Tornado Kierspe.  De winnaars van deze pools gaan dan onderling strijden, welke twee teams de finale gaan spelen voor het Duits kampioenschap. De eerste wedstrijden van deze pool werden afgelopen 29 april gespeeld in Kierspe. De jeugdspelers van MBV Budel wonnen tijdens dit toernooi twee van de drie wedstrijden. Alleen MBC Kierspe was in dit toernooi te sterk voor Budel.
Afgelopen zaterdag werden de tweede serie wedstrijden gespeeld in de motoball-arena te Budel. De jeudspelers van MBV Budel lieten zich hier van de beste kant zien. In de eerste wedstrijd moest er gespeeld worden tegen MBC Kierspe. Na drie manches stonden de jeugdspelers van MBV Budel met 5-1 voor. In de vierde manche werd het nog even spannend, omdat MBC Kierspe erg sterk terugkwam . MBC Kierspe scoorde in deze manche liefst drie doelpunten. De spelers van Budel kwamen in deze manche niet tot scoren, waardoor de eindstand toch nog 5-4 werd in het voordeel van Budel. Alle doelpunten voor Budel werden gescoord door de uitstekend spelende Sven Neijssen.
In de tweede wedstrijd van Budel, moesten de spelers het opnemen tegen MSF Tornado Kierspe. In deze wedstrijd nam Sven Neijssen vier doelpunten voor zijn rekening, maar ook Bas Vercoelen deed een duit in het zakje met twee doelpunten. MSF Tornado Kierspe kwam twee keer tot scoren, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning voor Budel.
In de derde wedstrijd waren de spelers van MSC Pattensen aan de beurt. Ook in deze wedstrijd was Sven Neijssen de topscorer met vijf doelpunten en wist Hein Compen twee keer het doel te treffen. De spelers van Pattensen kwamen slechts één keer tot scoren, waardoor Budel deze wedstrijd met een 7-1 overwinning op zijn naam schreef en daarmee de volle winst van negen punten binnenhaalde.  
Een geweldig mooi resultaat voor de jeugdspelers van MBV Budel.
De overige uitslagen in dit toernooi waren: MSC Pattensen-MSF Tornado Kierspe 5-0, MBC Kierspe- MSC Pattensen 6-4 en MSF Tornado Kierspe-MBC Kierspe 4-11.
Hiermee leggen de Budelse jeugdspelers beslag op de tweede plaats in deze pool met een gelijk aantal punten als MBC Kierspe. Beide teams hebben 15 punten, maar MBC Kierspe heeft een iets beter doelsaldo dan Budel.
Het volgende toernooi wordt gespeeld op 1 juli te Kierspe. Hopelijk kunnen de jeugdspelers het mooie resultaat van afgelopen zaterdag herhalen.    
 
 

Powered by Blog Grabber