Charlotte Lemmen uit Budel wordt 3de  van Nederland in de nationale zitcompetitie!

Afgelopen zaterdag is de 11-jarige Lotte Lemmen uit Budel in haar categorie (10 t/m 12 jaar) 3de geworden in de KNHS-FNRS nationale zitcompetitie. De dag begon met een domper. De wedstrijd zou eigenlijk…Charlotte Lemmen uit Budel wordt 3de  van Nederland in de nationale zitcompetitie!

15-09-2017 14:05 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zaterdag is de 11-jarige Lotte Lemmen uit Budel in haar categorie (10 t/m 12 jaar) 3de geworden in de KNHS-FNRS nationale zitcompetitie. De dag begon met een domper. De wedstrijd zou eigenlijk plaatsvinden tijdens het Horse Event in het nationaal hippisch centrum in Ermelo, maar dat werd afgelast omdat het terrein door de overvloedige regenval niet begaanbaar was. Uiteindelijk vond de KNHS manege Zwolle bereid om de wedstrijd te ontvangen. Dankzij de sociale media wisten alle ruiters die dag uiteindelijk de weg naar Zwolle te vinden en kon er een mooie wedstrijd gehouden worden.
De zitcompetitie is bedoeld om de ‘bestzittende manegeruiter van Nederland’ te bekronen.  Het gaat hierbij telkens om de zithouding en niet om de combinatie van ruiter en paard. De ruiters rijden dan ook steeds op paarden, waarop ze nog nooit hebben gereden. Deze nationale competitie startte in mei/juni met voorrondes in de eigen manage en in de regio, gevolgd door twee landelijke (kwart)finales en sluit af met een nationaal evenement waar de  finales plaatsvinden. De meeste maneges van Nederland doen mee aan deze competitie.
Lotte rijdt al sinds dat ze vijf jaar oud is bij manege De Boschhoeve in Soerendonk. Het was de eerste keer dat een ruiter van manegehoudster Floor Donkers de finale bereikte en een bronzen medaille wist te behalen, een knappe prestatie. Lotte is trots als een pauw en wil graag een heel goede dressuurruiter worden.

Powered by Blog Grabber