Culturele proeverij Cultuurcraan smaakt naar meer

De omgeving van kasteeltje Cranendonck in Soerendonk was afgelopen zondag, eerste pinksterdag, het decor voor het eerste openbare evenement van de Cultuurcraan, een platform dat culturisten – aanbieders…Culturele proeverij Cultuurcraan smaakt naar meer

11-06-2017 11:42 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto Robert Bogers

De omgeving van kasteeltje Cranendonck in Soerendonk was afgelopen zondag, eerste pinksterdag, het decor voor het eerste openbare evenement van de Cultuurcraan, een platform dat culturisten – aanbieders van kunst en cultuur – zoals schilders, bandjes en fotografen zichtbaarder wil maken.
De culturele proeverij bij het kasteeltje, waaraan diverse bands, kunstenaars, vertellers en verenigingen uit de gemeente Cranendonck deelnamen, viel in de smaak. Het evenement werd bezocht door ongeveer achthonderd kunst- en muziekliefhebbers. “We zijn heel blij met deze opkomst. Zoveel mensen hadden we niet verwacht”, zegt Angeline Maas, projectleider en bestuurslid van Cultuurcraan.
Bijna alle optredens werden gebracht door Cranendonckse culturisten, zoals de straatmuzikanten van Brassta. Zij speelden onder andere klezmer-, jazz- en skamuziek. “Ook waren er dansoptredens van een groep Syrische asielzoekers van het AZC in Weert”, vertelt Maas, die aangeeft dat het opzetten van een wijdvertakt cultureel netwerk een van de doelen van het Cranendonckse cultuurplatform is. Maas: “We werken sinds kort ook samen met mensen uit Hamont-Achel. Met de leden van de stedelijke cultuurraad in die gemeente houden we op 1 juli volgend jaar op de grens van Nederland met België een nieuw evenement. Daar worden zogeheten ‘battles’ gehouden.
Het platform wil ieder jaar een drietal activiteiten houden, waaronder een culturele proeverij. Maas: “Op die manier kunnen mensen uit Cranendonck en omgeving laten zien wat ze op cultureel gebied in huis hebben.”

Powered by Blog Grabber