Cursus “De geheimzinnige wereld van de paddenstoelen”

In het najaar organiseert IVN Heeze-Leende weer een paddenstoelencursus. Deze cursus bestaat uit drie lesavonden en twee excursies.Cursus “De geheimzinnige wereld van de paddenstoelen”

14-09-2017 11:28 – Ingezonden door Redactie

In het najaar organiseert IVN Heeze-Leende weer een paddenstoelencursus. Deze cursus bestaat uit drie lesavonden en twee excursies. Het is een uitgebreide kennismaking met paddenstoelen. Verwacht niet dat je na het volgen van deze cursus een paddenstoelenexpert bent en alle soorten in onze omgeving kent. Maar je leert wel wat over het soort organisme dat een paddenstoel is en hoe hij is opgebouwd. Je leert iets over de voortplanting en over de rol van de paddenstoelen in de natuur. En natuurlijk zul je er ook een aantal van naam leren kennen. Wat zeker ook aan de orde zal komen zijn de “mycorrhiza’s”. Dit is een bijzondere samenwerking van schimmels met hogere planten. Deze samenwerking speelt een enorm belangrijke rol in de natuur, maar werd tot voor kort erg onderschat.
Het voornaamste doel van onze cursus is echter “beleving van paddenstoelen”, met alle bijkomende aspecten. Want het blijft een geheimzinnige wereld, die van de paddenstoelen. Je ziet niet wat er onder de grond gebeurt en ineens is het er.
Wil je graag iets meer weten over dit onderwerp, meld je dan bij ons aan. Wij kijken er naar uit om ons enthousiasme over paddenstoelen met je te kunnen delen. Iedereen is welkom op deze cursus, ook mensen die (nog) geen lid zijn van het IVN.
De inschrijfkosten zijn 25 euro.
De lesavonden in de Sleutelbloem in Heeze zijn op woensdag 4 oktober, 18 oktober en 1 november (van 20.00 tot 22.00 uur). De excursies zijn op de zaterdag 21 oktober en 4 november (van 9.00 tot 11.30 uur).
Opgeven kan bij:           
Ineke Thijs        040-2264191 of 06-29454862  antine.thijs@outlook.com
Corrie Vincent  040-8482844 of 06-33802188   corjanvincent@hslnet.nl

Voor meer informatie zie de website: www.ivn.nl/heeze-leende

Powered by Blog Grabber