Dans in beweging

Woensdag 31 mei werd het podium van CC Palethe ingenomen door de dansleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL voor vrienden).Dans in beweging

08-06-2017 15:27 – Ingezonden door Jean Vandijck – Foto’s Jean Vandijck

Woensdag 31 mei werd het podium van CC Palethe ingenomen door de dansleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL voor vrienden).
Om hun middelbare graad af te sluiten brachten de leerlingen een dansante klassieke balletles op het podium, deskundig op de piano begeleid door vaste begeleider, en leraar op de academie, Johan Thaens. In het tweede deel van de voorstelling lieten de leerlingen hogere graad en middelbare graad een aantal pareltjes van choreografieën zien. Deze choreo’s werden gecreëerd tijdens de lessen dansatelier en zijn vaak een resultaat van de samenwerking tussen leerkracht en leerlingen. Als kers op de taart kon men genieten van het duet “This is our time”: een volledig zelfstandige creatie van de leerlingen Jitske Quanten en Fien Claassen (M3). Bij wie na het zien van deze mooie dansvoorstelling (of de mooie foto van Jean Vandijck) het dansbloed gaat kriebelen, raden wij aan de webstie www.kanl.be te bezoeken. De inschrijvingen voor komend schooljaar starten namelijk 19 juni, en aspirant dansers (of anderszijds kunstenaars) kunnen zich hierlangs gedegen informeren.
 
Foto Jean Vandijck

Powered by Blog Grabber