Digisterker: werken met de e-overheid

Gebruikmaken van de digitale overheid? De cursus Digisterker van Senioren en Computers en Bibliotheek De Kempen wijst de weg. Op donderdag 15 juni start de cursus in de gemeente Cranendonck.Digisterker: werken met de e-overheid

05-06-2017 11:05 – Ingezonden door Redactie

Gebruikmaken van de digitale overheid? De cursus Digisterker van Senioren en Computers en Bibliotheek De Kempen wijst de weg. Op donderdag 15 juni start de cursus in de gemeente Cranendonck.
 
De belastingdienst, de gemeente en andere overheidsinstanties: ze stappen allemaal over op elektronische dienstverlening. Met andere woorden: de overheid gaat digitaal. Dat wil zeggen dat de overheid steeds meer gebruikmaakt van internet en computers en steeds minder brieven stuurt om burgers te informeren. De overheid vraagt burgers ook contact op te nemen of aanvragen in te dienen via de computer.
 
Veel mensen weten dat niet of vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt Bibliotheek De Kempen samen met Senioren en Computers een speciale cursus aan, genaamd ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. In vier bijeenkomsten maakt de cursist kennis met de digitale overheid en leert hij of zij ermee werken. De cursus wordt gegeven in de bibliotheekvestiging in Budel of in het leslokaal van Senioren en Computers in Maarheeze.
 
Wat leert de cursist bij deze cursus?
In vier bijeenkomsten (van telkens 2 uur) leert men op websites van landelijke en lokale overheden nuttige informatie te vinden. Men leert bijvoorbeeld hoe men een afspraak maakt voor het aanvragen van een paspoort en rijbewijs via de website van de gemeente. En verder leert de cursist hoe hij of zij een DigiD aanvraagt en gebruikt.
 
De cursus is bedoeld voor iedereen die de beginselen van computers of internet onder de knie heeft. Als men (nog) niet genoeg ervaring met de computer heeft, dan is het advies om eerst een computercursus voor beginners te volgen.
 
Doet u mee?
Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus Digisterker? We nodigen u van harte uit om mee te doen! De eerstvolgende cursus start bij voldoende inschrijvingen op donderdag 15 juni. U kunt zich inschrijven via onderstaand e-mailadres.
 
Plaats: de bibliotheek in Budel, Rubenslaan 1
Cursusdata: donderdagmorgen: 15 juni, 29 juni, 6 juli en 13 juli
Tijdstip: 10.30 uur – 12.30 uur
 
Inschrijving via budel@bibliotheekdekempen.nl met vermelding van naam,
e-mailadres en telefoonnummer.
Schrijf snel in, want vol = vol. Daarna komt u op de wachtlijst voor een volgende cursus.

Powered by Blog Grabber