Druk bezochte Rommelmarkt Gastel

Zondag 3 september vond de jaarlijkse rommelmarkt in Gastel plaats. Vanaf vrijdagmorgen hing in Gastel de heerlijke lucht van versgebakken wafels in de lucht. Op diverse plaatsen waren wafelbakkers actief…Druk bezochte Rommelmarkt Gastel

10-09-2017 17:14 – Ingezonden door Redactie

Zondag 3 september vond de jaarlijkse rommelmarkt in Gastel plaats. Vanaf vrijdagmorgen hing in Gastel de heerlijke lucht van versgebakken wafels in de lucht. Op diverse plaatsen waren wafelbakkers actief om een voldoende voorraad voor de verkoop tijdens de rommelmarkt klaar te hebben. Ondanks een fikse regenbui op vrijdag waren de weersvoorspellingen voor het weekend gunstig. Vrijdagavond werden de eerste spullen in Cranendonck opgehaald en kon het uitsorteren beginnen. Zaterdagmorgen waren de inwoners van Gastel dan alweer vroeg op de been om spullen voor de rommelmarkt aan de straat te zetten. Juist na acht uur reden de eerste tractoren met platte karren door de straten om huis-aan-huis alles op te halen. Aan het einde van de middag was het sorteerwerk klaar en werd er door de vrijwilligers nog een pilsje gedronken.  De zondagmorgen startten de laatste voorbereidingen rond de klok van vijf uur en rond negen uur was alles gereed om met de verkoop te starten. De voorzitter van de OR kreeg dit jaar niet de kans om het startsein voor de rommelmarkt te geven, want de kopers waren niet meer te houden en braken door de linten heen. Door het mooie weer liep het van de eerste tot de laatste minuut storm met enthousiaste kopers. Veel mensen liepen een rondje langs de kramen om vervolgens op het terras te genieten van een kop koffie of thee met een heerlijke versgebakken wafel. De muzikale klanken van Blaaskapel Excelsior zorgden ervoor dat er op het terras en de rommelmarkt een fijne sfeer hing. Tijdens de veiling werden tussen 10.00-11.30 uur diverse bijzondere objecten op vakkundige wijze door Jan Ras aan de man gebracht. Ook hiervoor was er veel belangstelling van het publiek. De ouderraad van OBS ’t Lange mag terugkijken op een goed verlopen rommelmarkt die weer een mooi bedrag opleverde om in het nieuwe schooljaar te kunnen investeren in leuke activiteiten voor de leerlingen van de school.
Namens alle kinderen van OBS ’t Lange dankt de ouderraad niet alleen alle vrijwilligers voor hun hulp tijdens het weekend, maar ook iedereen die spullen te koop heeft aangeboden.  En uiteraard was de organisatie geweldig tevreden over de opkomst van talrijke belangstellenden bij de kraampjes en op het terras.
Allemaal tot ziens op de volgende rommelmarkt!

Powered by Blog Grabber