Duoconcert Clarinet Choir samen met Brasspack

Op zondag 11 juni geeft Clarinet Choir Weert (CCW) om 15.00 uur een duoconcert met koperensemble Brasspack uit Zwolle in de concertzaal van RICK Weert, Beekstraat 27. In dit ‘Koper ontmoet hout’ concert,…Duoconcert Clarinet Choir samen met Brasspack

09-06-2017 15:37 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 11 juni geeft Clarinet Choir Weert (CCW) om 15.00 uur een duoconcert met koperensemble Brasspack uit Zwolle in de concertzaal van RICK Weert, Beekstraat 27. In dit ‘Koper ontmoet hout’ concert, zullen beide ensembles ieder een aantal stukken spelen en daarnaast gezamenlijk nog een tweetal stukken van Jan Van der Roost uitvoeren. De entree is € 5,00, inclusief een kopje koffie/thee met een plak cake. De concertzaal is open vanaf 14.30 uur.
 
Brasspack (2011) is een ensemble van 7 koperblazers -opgericht door trombonist Geert Theeuwen en trompettist Hessel Boschma- dat zowel op podia als op straat optreedt. Hun repertoire varieert van ingetogen tot zeer uitbundig: van klassieke tot lichte muziek, van polka tot funk. Het omvat ook muziek die bij het grote publiek bekend is, wat de optredens van Brasspack zeer geliefd maakt, zowel in Nederland als daarbuiten. Zo zal dit koperensemble in september in Düren in Duitsland optreden, in het kader van Düren Summer Brass.
 
Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van RICK Weert, is opgericht door klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Het bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers; de leden komen zowel uit Limburg als Noord-Brabant. Het CCW speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen -die specifiek voor klarinet geschreven zijn- en verzorgt meerdere keren per jaar optredens in binnen- en buitenland. Mensen die geïnteresseerd zijn om eens mee te spelen, kunnen via de site contact opnemen. Repetities zijn wekelijks op zaterdag van 10.00-11.30 uur bij RICK, Beekstraat 27, Weert (behoudens tijdens schoolvakanties).
 
Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl en www.brasspack.nl

Powered by Blog Grabber