Expositie Elly Verrijt in bibliotheek Budel

Van 22 juni tot en met 22 augustus exposeert Elly Verrijt haar schilderijen in de expositieruimte van de bibliotheek in Budel. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens de openingsuren van de bibliotheek naar…Expositie Elly Verrijt in bibliotheek Budel

22-06-2017 15:23 – Ingezonden door Redactie

Van 22 juni tot en met 22 augustus 2017 exposeert Elly Verrijt haar schilderijen in de expositieruimte van de bibliotheek in Budel. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens de openingsuren van de bibliotheek naar haar werk te komen kijken; ook niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom. Elly is autodidact. Haar werk bestaat (bijna) volledig uit schilderijen van dieren en mensen en zij schildert voornamelijk portretten.
 
Mensen zijn belangrijk voor haar, ze boeien haar en zijn een voortdurende bron van inspiratie. Heel gedreven is zij als het gaat om het weergeven van de mens met al zijn verschillende emoties. Het liefst schildert ze duidelijke en sprekende blikken met doordringende ogen; vaak levert dat bij de kijker een gevoel van herkenning op. De woordeloze taal die je ervaart bij het kijken naar portretten vertelt veel over de persoonlijkheden.
Kleurgebruik is belangrijk in haar werk maar ook de uitdrukkingskracht waarmee zij een gevoel van rust-spanning-emotie weet op te wekken.. Niets hoeft te zijn wat het lijkt, want was is er meer absurd dan de werkelijkheid! Voor meer informatie over haar werk: www.ellyverrijt.nl Kom gerust eens kijken in de bibliotheek aan de Rubenslaan.
Tot en met 20 juni kunt u het werk van Mieke van den Elzen nog bewonderen. Voor meer informatie over de openingstijden www.bibliotheekdekempen.nl

Powered by Blog Grabber