Frisse salade met gerookte makreel

06 juli 2018 12:11Beste Kookliefhebbers, In de zomerse maand juli hebben we een frisse salade met gerookte vis. Dit is altijd lekker met een glaasje Pinot Gris achter in de tuin. Op deze manier gerookte vis met een romige dressing kan men vele variaties maken. Zo kan men dit ook combineren met bijv. garnalen. Dus veel succes met dit heerlijke en snelle gerechtje voor in de zomer en wens iedereen een fijne zomervakantie. Heeft u een Geheim van de Chef gemist in het HAC? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIËNTEN: voor 4 personen.
125 gram makreel gerookte
250 gram vleestomaten
250 gram aardappel blokjes
50 gram rode ui
peper en zout (naar smaak)
Dressing:
2 dl. romige yoghurt dressing
10 gram vers gehakte dille
Garnering: verschillende krulsla

BEREIDINGSWIJZE:
Maak de gerookte makreel schoon en verdeel de vis in stukken. Snijd de vleestomaten in brunoise (blokjes van 1cm bij 1cm). Blancheer de aardappelblokjes beetgaar in water met zout en laat ze afkoelen. Hak de verse dille en meng dit met de romige yoghurt dressing. Doe de ingrediënten in een kom en maak deze aan met tweederde van de dressing. Breng de salade eventueel verder op smaak met peper en zout. Was en pluk de krulsla en laat deze uitlekken. Verdeel de krulsla over de borden en leg de salade in het midden. Pel de rode ui en snijd deze in ringen. Verdeel de overgebleven dressing over de salades en garneer het geheel met de uiringen.

Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber