Geglaceerde Champignons

04 december 2017 16:43Beste Kookliefhebbers, Tijdens alle voorbereidingen in deze feestelijke maand december heb ik voor u een klein en simpel bijgerechtje. Dit noemen we deftig “Geglaceerde Champignons”.
Dit gerecht heeft de voorkeur om warm geserveerd te worden, maar zelfs koud is het een heerlijk hapje. Glaceren van groenten wil niets anders zeggen dan dat je een glanzend laagje over de groenten maakt. Dit laagje ontstaat als je suiker in de bereiding gebruikt. Zo heb je ook de geglaceerde worteltjes (suiker en echte boter). Om uw Kerstdiner thuis net een extraatje te geven is dit zoetere groenten gerecht heerlijk bij vlees of wild. Succes met de bereiding en ik wens u alvast hele fijne feestdagen.
Heeft u een “Geheim van de Chef” gemist in het HAC Weekblad? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIENTEN: voor 6 personen.

500 gram champignons
3 sjalotten zeer fijn gesnipperd
1 liter rode wijn (champignons moeten net onder staan)
115 gram suiker

BEREIDINGSWIJZE:

De champignons schoon maken. Rode wijn met de suiker en de sjalotten aan de kook brengen. Champignons toevoegen en dit zolang zachtjes laten inkoken totdat het vocht nagenoeg verdwenen is en uiteindelijk een stroperig en glanzend laagje om de champignons zit. Let op bij het einde van het inkoken dat het niet aanbrandt.

Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber