Geocachen tijdens het Grenslandevent

In het weekend van 15, 16 en 17 september vindt alweer voor de 8ste keer het Grenslandevent plaats in Budel. Het is een gratis evenement voor iedereen met een interesse in geocaching. Geocaching is een…Geocachen tijdens het Grenslandevent

15-09-2017 13:52 – Ingezonden door Redactie

In het weekend van 15, 16 en 17 september vindt alweer voor de 8ste keer het Grenslandevent plaats in Budel. Het is een gratis evenement voor iedereen met een interesse in geocaching. Geocaching is een moderne manier van schatzoeken. Met een gps-ontvanger (of mobiele telefoon met die functie) ga je op zoek naar een echte schat, of de ‘geocache’ zoals het genoemd wordt. Dat gebeurt vaak aan de hand van een mooie wandeling, een uitdagende puzzel of een verrassende opdracht. Ook dit jaar is er weer een weekendvullend programma met een diversiteit aan activiteiten voor zowel de beginnende als de gevorderde geocacher opgesteld.
De vrijdag begint op SVR camping De Hoef in Budel. Tussen 20 en 22 uur is er een quiz waarbij teams strijden om de eer. Nadien is er een kampvuur.
Het hoofdprogramma op zaterdag wordt wederom gehouden in Café-Zaal De Wielerbaan. De dag zelf begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur. Deelnemers ontvangen een boekje waarin de nieuwe geocaches, speurtochten en puzzels staan in het thema van dit jaar: fantasy. Daarnaast zal er een gespecialiseerde winkel aanwezig zijn met leuke geocaching spulletjes en er is een helpdesk met experts voor antwoorden op al je vragen. De dag wordt afgesloten met een loterij met mooie prijzen en een gezamenlijke barbecue.
De zondag begint rustig op de camping met voor iedereen die zich aanmeldt, een ontbijt vanaf 9 uur. Ook dit jaar zullen de welbekende Magic Eggs weer aanwezig zijn. Tot slot staat de zondagmiddag vanaf 14 uur in het teken van de allereerste expeditie naar de ruimte. Het is een uitdagende opdracht voor klimmers, maar zeker ook een fantastisch schouwspel voor de supporters. Deze afsluiting zal plaatsvinden in ’t Landschapspark achter Kasteeltje Cranendonck.

Het Grenslandevent is een gezellige samenkomst van geocachers die een hobby delen, en tevens een laagdrempelige manier om eens te kijken wat geocaching eigenlijk is. Kijk voor het complete programma en alle details op de website www.grenslandevent.nl

Powered by Blog Grabber