Geslaagd zonnig zomerkamp ZPK Budel!

Als je krijgt wat je verdiend, dan moeten de zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel wel heel braaf zijn geweest! Ondanks dat het afgelopen vrijdag ‘s ochtends nog met bakken uit de lucht kwam, zaten de oudste…Geslaagd zonnig zomerkamp ZPK Budel!

16-06-2017 08:37 – Ingezonden door Redactie

Als je krijgt wat je verdiend, dan moeten de zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel wel heel braaf zijn geweest! Ondanks dat het afgelopen vrijdag ‘s ochtends nog met bakken uit de lucht kwam, zaten de oudste jeugdleden aan het einde van de middag namelijk vrolijk met hun zonnebril op, op de fiets. Na een 30 kilometer lange puzzelfietstocht arriveerde de groep bij Hopper Jeugdverblijf Woutershof in Kinrooi (B), waar de vereniging drie dagen verbleef voor een gezellig zomerkamp vol met leuke, grappige en sportieve spellen. Bij aankomst keek de groep hun ogen uit; het mooie grote gebouw en de prachtige locatie maakte veel indruk.
Nadat iedereen zijn tas had uitgepakt en zijn buikje had gevuld, maakte de groep zich klaar voor het avondvullende spel ‘Wie is de Mol?’. Doel van de groep was om zoveel mogelijk geld te verdienen door de verschillende opdrachten goed uit te voeren. Een van de groepsleden speelde echter een ondergrondse bedrieger, die de boel saboteerde om de pot juist zo laag mogelijk te houden. Door slim te spelen en goed op te letten kon men de Mol ontmaskeren. Chiara was degene die tijdens de eindtest de meeste vragen goed had en Mol Sanne wist te ontmaskeren. Zij won dan ook de verdiende pot met geld.
 
De volgende ochtend arriveerden ook de jongere kinderen op het kamp. Nadat de bedden waren opgemaakt en ze samen met hun ouders de locatie verkend hadden, werden de groepjes voor de rest van het kamp bekend gemaakt en kon een drukke dag vol met leuke spellen beginnen. Een van de spellen die veel indruk maakte, was de ‘Derrie Douche’. De groepen streden tegen elkaar in een quiz met afwisselend makkelijke en moeilijke vragen. Wanneer een vraag goed beantwoord werd verdiende het betreffende team een punt, maar werd een fout antwoord gegeven dan kreeg een teamlid een douche van derrie over zich heen. Er werd dan ook heel wat afgelachen en gegild. De dag werd afgesloten met een lekker knus kampvuur en een zakje chips, waarna de kinderen hun stapelbedjes indoken om uit te rusten van een lange, maar leuke dag.
 
’s Zondags werden de kinderen op tijd wakker gemaakt en stond een heerlijk ontbijt met vers gebakken en gekookte eieren voor hen klaar. Hierna stond het spel ‘Super Bingo’ op het programma. Stond een omgeroepen nummer op de mega grote bingokaart van de groep, dan moest men op zoek naar het bijbehorende voorwerp en deze op kaart leggen. Het hele huis werd dan ook overhoop gehaald om op zoek te gaan naar een schone onderbroek, een bananenschil of een haarborstel. Na dit spel werd het echter zo warm dat het programma werd omgegooid en er plaats werd gemaakt voor waterspellen als flessenvoetbal, buikschuiven en een waterballonnengevecht. Om 15:00 uur was het kamp helaas alweer afgelopen en werden de kinderen weer uitgezwaaid.
 
De Activiteitencommissie wil alle kinderen complimenteren voor hun gezelligheid, sportiviteit en behulpzaamheid, bedankt Jumbo Hesselberth uit Budel voor hun sponsoring van de vele boodschappen en geeft tenslotte een grote pluim aan de vele vrijwilligers hartelijk voor hun begeleiding, tassenvervoer, spelvoorbereiding, kookkunsten, corveediensten en de hulp bij het schoonmaken! Samen hebben we er een prachtig mooi kamp van gemaakt! Dank jullie wel!

Powered by Blog Grabber