Herdenkingen in Cranendonck

Op zaterdag 16 september wordt er weer stilgestaan bij de bevrijding van Cranendonck. Atleten van AV Weert  brengen dan het bevrijdingsvuur naar zes monumenten in de gemeente. Hier worden bloemen gelegd…Herdenkingen in Cranendonck

12-09-2017 09:25 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 16 september wordt er weer stilgestaan bij de bevrijding van Cranendonck. Atleten van AV Weert  brengen dan het bevrijdingsvuur naar zes monumenten in de gemeente. Hier worden bloemen gelegd door een afgevaardigde van B & W, de Fakkelestafette en de families. Nadat de Last Post is geblazen, volgt er één minuut stilte. Bij elk monument wordt in het kort verteld waarom er daar wordt halt gehouden, schoolkinderen lezen er een gedicht voor en leden van de Wapenbroeders en het Contact Oud-Mariniers vormen samen met de plaatselijke gildes de erewacht. Ook zijn er een vijftal oude legervoertuigen te zien.
De bedoeling van het herdenken is tweeledig:  in de eerste plaats willen we onze bevrijders danken voor hun inzet en op de tweede plaats moeten we beseffen dat het nodig is om te blijven werken voor de vrede zoals we die nu kennen.

U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking bij u in de buurt.
De plaatsen en tijden zijn:
1.     Jan Verheesplein (Maarheeze) 12.05 uur
2.     Dorpsstraat (Soerendonk) 12.45 uur
3.     Hoek Bergsestraat/De Dijk (Gastel) 13.50 uur
4.     Willem de Zwijgerstraat (Budel) 14.25 uur    
5.     Kerkplein (Budel-Dorplein) 15.10 uur    
6.     Engelse graven (Dorplein) 15.20 uur

Powered by Blog Grabber