Het Keenter hart: van voormalige  basisschool naar een sfeervolle wijkaccommodatie.

Kom aanstaande zondag 10 september tussen 12.00 en 17.00 uur, in het kader van Open Monumentendag, kijken en proeven in het Keenter hart. Oorspronkelijk was in dit gebouw de Dr. Poelsschool gevestigd;…Het Keenter hart: van voormalige  basisschool naar een sfeervolle wijkaccommodatie.

14-09-2017 14:11 – Ingezonden door Redactie

Kom aanstaande zondag 10 september tussen 12.00 en 17.00 uur, in het kader van Open Monumentendag, kijken en proeven in het Keenter hart. Oorspronkelijk was in dit gebouw de Dr. Poelsschool gevestigd; een basisschool voor jongens. Later werd dit de basisschool Keent.
Op 10 september laten wij u zien hoe deze basisschool zeven jaar geleden is omgebouwd tot een bijzondere wijkaccommodatie: het Keenter hart. Op die dag leiden voormalige leerkrachten u rond. Ze vertellen hoe de school er vroeger van binnen uitzag en wat er zich toen afspeelde in de diverse ruimtes. Daarbij kunt u ook tal van foto’s uit die jaren bezichtigen. Misschien komt u zichzelf nog tegen op een van die foto’s. Tegelijkertijd kunt u ook zien hoe sfeervol de accommodatie er nu uitziet.
Bewoners van zorgcentrum Zuyderborgh en Hushoven zijn, rondom het thema Boeren, burgers en buitenlui van deze Open Monumentendag, aan de slag gegaan met schilderen. Zij laten u hun werk zien en enkelen zullen ook zelf aan het schilderen zijn. Deze middag zal verder muzikaal opgeluisterd worden door Mieke Crins. Uw bezoek kunt u beginnen met een boerenlunch of afsluiten met koffie en boerenvlaai. Voorafgaand aan uw bezoek aan het Keenter hart of erna is een kijkje in de St. Josephkerk de moeite waard. Het adres van het Keenter har is: St. Jozefskerkplein 3 in Weert.

Powered by Blog Grabber