Jeugdleden Budels gilde weten vier schildjes in Budel te houden

Bij het jeugdtoernooi afgelopen zondag in Budel wisten de tamboers en een bazuinblazer van het organiserende gilde maar liefst vier van de veertien schildjes in Budel te houden. In de catergorie trommen…Jeugdleden Budels gilde weten vier schildjes in Budel te houden

04-06-2017 12:03 – Ingezonden door Redactie

Bij het jeugdtoernooi afgelopen zondag in Budel wisten de tamboers en een bazuinblazer van het organiserende gilde maar liefst vier van de veertien schildjes in Budel te houden. In de catergorie trommen zonder ervaring was de eerste prijs voor Madelijn  Teeuwen. Tamboer Thijs Bergmans wist in zijn klasse trommen vanaf 13 jaar de tweede prijs te bemachtigen. Samen met Rena Teeuwen wisten beide eeerder genoemde gildetamboers de Groepsprijs te winnen voor groepstrommen. Bazuinblazer Annelie Horst wist opnieuw het hoogst aantal punten te behalen en won daarmee niet alleen de 1e prijs, maar ook voor de tweede keer op rij de Nol van Baardwijk wisseltrofee. Bij het schieten waren er geen zilveren schildjes te winnen. Jori Horst wist echter wel samen met vier andere jonge gildeschutters het hoogste aantal punten te schieten.
Het Jeugdtoernooi mag gezien worden als een opstap voor de grote Kringdag van Kempenland die aankomende maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, gehouden wordt bij het Evoluon. De Kringgildedag en ook het Evoluon zijn deze dag gratis te bezoeken. Vanaf 12.00 uur trekt er een oprocht over het terrein en gedurende de middag kan men getuige zijn van allerlei gildewedstrijden.

Powered by Blog Grabber