Kalishnikovs laten Maarheeze swingen

Zaterdag 3 juni aanstaande verandert De Smeltkroes in Maarheeze in een swingende dans- en muziektempel. De Kalishnikovs, een kleine big band met onder meer Mathieu Westerweele uit Maarheeze, treedt op…Kalishnikovs laten Maarheeze swingen

02-06-2017 09:29 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 3 juni aanstaande verandert De Smeltkroes in Maarheeze in een swingende dans- en muziektempel. De Kalishnikovs, een kleine big band met onder meer Mathieu Westerweele uit Maarheeze, treedt op en verzorgt een wervelende show voor muziekliefhebbers en Lindy Hop dansers.
 
Een enthousiaste club van muzikale talenten zorgt voor een onvergetelijke avond. Of je nu geniet van het luisteren naar muziek of liever de dansschoenen aantrekt om te swingen op de dansvloer, de Kalishnikovs zijn een absolute aanrader. De in Maarheeze wonende muziek Mathieu Westerweele – onder meer bekend van Theatercollectief Sterk Spul , diverse gelegenheidsformaties, de Bonte avonden en Sambaband Los Zandtos – toont binnen deze big band zijn muzikale talent op onder meer trompet en trombone.
 
Kaarten voor deze muzikale voorstelling zijn voor aanvang van het optreden te koop in De Smeltkroes. De kaarten kosten € 10 per persoon (inclusief workshop Lindy Hop dansen voor de liefhebbers). De avond begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Later aansluiten om te genieten van een avondje heerlijke live muziek kan ook.
Lindy Hop?
De Lindy Hop is de moeder van de swingdansen, een van oorsprong Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. De Lindy Hop is een samensmelting van jazzdans, tapdansen en charleston. Het is een vrolijke dans, die ook veel overeenkomsten kent met de jive, boogiewoogie en rock ’n roll. Het is een hele vrije manier van dansen die veel ruimte biedt voor improvisatie.
 
Naast een grote groep enthousiaste Lindy Hop dansers die door het gehele land dansavonden bezoekt, is de swingavond in De Smeltkroes op 3 juni voor iedereen de moeite waard. Het excuus ‘ik kan helemaal niet dansen’ is hierbij niet van toepassing, want er wordt zelfs een heuse workshop georganiseerd. Van 20.30 tot 21.30 worden de basispassen van de Lindy Hop uitgelegd. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de workshop. Dus haal uw dansschoenen uit de kast en leer de passen van deze aanstekelijk dans.
 
Foto: De Kalishnikovs met Mathieu Westerweele uit Maarheeze (4e van links, met trombone)
 

Powered by Blog Grabber