Kersenfestijn Openluchtmuseum Eynderhoof

Wie op zondag 18 juni een bezoek brengt aan het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind kan niet om kunst en kersen heen. Kersenkoningin Anouk deelt kersen uit aan de bezoekers en meerdere…Kersenfestijn Openluchtmuseum Eynderhoof

16-06-2017 08:45 – Ingezonden door Redactie

Wie op zondag 18 juni een bezoek brengt aan het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind kan niet om kunst en kersen heen. Kersenkoningin Anouk deelt kersen uit aan de bezoekers en meerdere kunstenaars zijn aan het werk. Bij mooi weer staan er kraampjes met kunstwerken en kersenproducten buiten op het terrein.

Drieëntwintig kunstenaars uit de regio nemen deel aan deze derde editie van Kunstfestijn. Het kunstaanbod varieert van edelsmid, koperslager tot boetseren, schilderen, van vilt wol maken, keramiek, beeldhouwen, houtsnijden, porselein schilderen, textielwerken, pinstripen en van metalen restmaterialen kunst maken. Bezoekers kunnen niet alleen zien hoe de kunstenaars te werk gaan, maar ook vragenstellen of kunstwerken kopen.

De kersenliefhebbers kunnen terecht bij Marcel Leesens van Bemerlerhof uit Maastricht. Hij verkoopt kersen en kersenproducten, zoals kersensap, kersenwijn en kersenbonbons. Ook bakken vrijwilligers van Eynderhoof op de ouderwetse manier kersenvlaai. De kinderen kunnen onder begeleiding gratis een historische broche maken. Nelly Stienen maakt en verkoopt 3D kaarten voor de stichting Adadyia om vrouwen in Burkina Faso een beter bestaan te geven. De achtergrondmuziek wordt verzorgd door het accordeonokest ‘Adventura’ uit Neeroeteren, de ‘Bergfreuden’ uit Dilsen en een blaasgroep uit Genk.

Kom zondag 18 juni tussen 13.00 en 17.00 uur naar het Kunstfestijn en Kersenfeest op Eynderhoof aan Milderspaat 1 in Nederweert-Eind en laat je verrassen door het gevarieerde kunstaanbod. Kijk voor meer informatie en de namen van de deelnemende kunstenaars op www.eynderhoof.nl.

Powered by Blog Grabber