KFC Hamont99 – K. Achel VV    2 – 0

Achel V.V. zette vanaf de eerste minuut druk op de Hamontse defensie. Bram Geers, vrijgespeeld op links kreeg na 5 minuten een eerste kans, maar trapte in het zijnet.KFC Hamont99 – K. Achel VV    2 – 0

15-09-2017 13:59 – Ingezonden door Redactie

Achel V.V. zette vanaf de eerste minuut druk op de Hamontse defensie. Bram Geers, vrijgespeeld op links kreeg na 5 minuten een eerste kans, maar trapte in het zijnet. Tien minuten later speelde Kevin Wielockx Thomas Frederix vrij, diens schot strandde op de vuisten van de Hamontse doelman. De thuisploeg geraakte moeilijk aan de overzijde, toch moest Maarten Brecko gepast uitkomen na een afgeweken schot. Achel V.V. bleef veruit de betere ploeg, maar verder dan het afstandsschot van Kevin Wielockx en een voorzet van Thomas Frederix die door Bert Van Den Dungen over doel werd gewerkt, kwamen de bezoekers niet. Het was integendeel de thuisploeg die, tegen de gang van het spel in, op voorsprong kwam: een hoge bal belandde voor de voeten van Nick Maes en die knalde de thuisploeg op voorsprong (’39 1-0). Groen-wit trachtte te reageren. Jonas Van Der Wiel drong door in het strafschopgebied,  maar diens schot was te zwak. Net voor rust kwam KFC Hamont99 nog zeer goed weg toen een vrije trap van groen-wit na een geharrewar wel degelijk over de doellijn ging…?Na de pauze moest Maarten Brecko meteen aan het werk,  hij werkte een afstandschot van de thuisploeg uit de winkelhaak in hoekschop. Achel V.V. ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en na 58 minuten leek het zover. Wouter Van Gerven werd op rechts de ruimte ingestuurd en Florin Theuwis werkte die mooie voorzet in doel. Tot ontzetting van groen-wit had de lijnrechter echter ten onrechte voor buitenspel gevlagd…  De thuisploeg had er een reeks gele kaarten voor over om de bezoekers van hun doel te houden en het was een stilaan moegestreden groen-wit dat moest toezien hoe KFC enkele uitstekende kansen de nek omwrong. Toch verdubbelde de thuisploeg in de slotminuut nog de score. Opnieuw Nick Maas velde het zware vonnis voor Achel VV (’92 2-0).
Opstelling K. Achel V.V. :  Maarten Brecko, Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Jan Smolders, Thomas Frederix, Bert Van Den Dungen (’46 Florin Theuwis) , Kevin Wielockx, Bram Geers (’79 Michiel Umans) , Raf Plessers (’61 Jens Spooren),Gert Timmermans.
Doelpunten : ?39’  1 – 0 Nick Maes?92’  2 – 0 Nick Maes

Powered by Blog Grabber