Kind-ouder toernooi bij badmintonclub Budel

Op woensdag 24 mei 2017 stond het jaarlijkse kind-ouder toernooi van BC Budel op het programma. Helaas konden enkele leden niet meedoen, omdat zij elders verplichtingen hadden. Toch traden nog 9 jeugdleden…Kind-ouder toernooi bij badmintonclub Budel

04-06-2017 12:08 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 24 mei 2017 stond het jaarlijkse kind-ouder toernooi van BC Budel op het programma. Helaas konden enkele leden niet meedoen, omdat zij elders verplichtingen hadden. Toch traden nog 9 jeugdleden aan met (de meesten) hun vader of moeder om te strijden voor de hoogste eer! In de eerste ronde mocht iedere ouder met haar/zijn eigen zoon/dochter een partijtje spelen. De jeugd weerde zich dapper en moesten soms wel de meeste punten “binnenslaan”. Maar ook de ouders weerden zich dapper en wilden zich niet laten kennen door hun kind.
De 2-de ronde werden de kinderen gekoppeld aan een andere ouder. Daarbij viel het wel op dat de “automatismen” er nu wat minder waren. Men liep elkaar af en toe voor de voeten of werd er verondersteld dat “de andere” wel de shuttle zou slaan.
In de 3-de ronde werden er allemaal singles gespeeld. Daarbij mochten de ouders elkaar het badmintonleven proberen zo zuur mogelijk te maken. En enkele partijen werden maar met krappe cijfers gewonnen. De jeugd sloeg er ook lustig op los met als gevolg soms een zeer ruime overwinning.
De laatste ronde werden de ouders weer met hun kind herenigd en werd tegen een ander koppel gespeeld dan in de eerste ronde. Na de laatste slagenwisselingen werden de plaatsen 3, 2 en 1 bekend gemaakt van de jeugdleden en de “introducés”. De nummers één kregen uit handen van de jeugdcommissieleden Ans Goossens en Marian van den Broek een medaille omgehangen. Het was weer een zeer geslaagd evenement geweest met een grote inzet van onze jeugdleden. (En uiteraard ook hun ouders!)

Op de foto in de bijlage:
Links Stan van Steenbergen en rechts Jasper Derks

Powered by Blog Grabber