Koryosports gehuldigd

Op vrijdag 2 september werd in Cinema Walburg de kampioenenhulde georganiseerd voor de Hamontse en Achelse sporters en hun enthousiaste begeleiders. Anthony Wijnhoven, trainer en coach van taekwondovereniging…Koryosports gehuldigd

12-09-2017 09:21 – Ingezonden door Redactie

Op vrijdag 2 september werd in Cinema Walburg de kampioenenhulde georganiseerd voor de Hamontse en Achelse sporters en hun enthousiaste begeleiders. Anthony Wijnhoven, trainer en coach van taekwondovereniging Koryosports kreeg de trofee van Sportverdienste 2017 uitgereikt door de schepen van sport, Ben Schuurmans. Anthony werd gekozen uit een aanbod van 21 kandidaten.
De sportraad motiveerde deze bekroning als volgt. Anthony zorgde in de voorbije 38 jaar, als trainer-coach, continu voor de training en begeleiding van recreantensporters en (top-)sporters op (inter-)nationaal niveau in de taekwondo- en kickbokssport. Onafgebroken leverde hij topsporters voor de nationale taekwondoselectie en inmiddels zijn er vanaf 1979 een 297 (inter-)nationale podiumplaatsen behaald in het A-klasse topsportsegment, waaronder enkele op de Europese en wereldkampioenschappen. Daarnaast mocht hij in de recreatieve wedstrijdsport pronken met maar liefst 1600 ereplaatsen.

Naast het verzorgen van taekwondo- en kickbokstrainingen begeleidt Anthony, samen met assistent-trainster, Chantal van Dorst, ook minderbedeelde en sociaal zwakkere kinderen. Door middel van trainingen leren ze hen om sterker in de maatschappij te staan en zich weerbaarder op te stellen wat betreft (cyber-)pesten, loverboys, drugs etc.
De jongeren worden door middel van hun passie voor de sport mentaal en fysiek geconfronteerd met grensverleggend sporten en het behalen van doelstellingen. Hierdoor ontstaat een houdingsomslag die een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

Op die avond van de kampioenen werd ook Robin Didden gehuldigd voor haar sportieve prestaties. Sinds januari 2017 leverde Robin, in deze korte periode als senior, al opmerkelijke prestaties op hoog internationaal niveau. Zo werd zij dit jaar zowel bij de junioren als senioren Nederlands kampioen, behaalde zij brons op het European Club Championship G1 in Antalya (Turkije) en zilver op het Open Luxemburg’s Championship en bereikte zij de achtste finale op het European Championship in Sofia (Bulgarije)
Verder werd Robin onlangs geselecteerd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen voor de Olympische gewichtsklassen eind oktober in Belarus (Wit-Rusland).

Powered by Blog Grabber