Kringloopfietsroute

Op zondag 25 juni vindt de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur en het OCMW van Hamont-Achel, Limburg.net, de kringloopkrachten van Hamont-Achel, de Gemeentelijke…Kringloopfietsroute

19-06-2017 09:09 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 25 juni vindt de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur en het OCMW van Hamont-Achel, Limburg.net, de kringloopkrachten van Hamont-Achel, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en Vlaco. Tijdens deze fietstocht – die kadert in het concept van Hamont-Achel als gezonde gemeente – staan verschillende stopplaatsen en thema’s op het programma, waaronder biodiversiteit, duurzaamheid, streekproducten/fairtrade, composteren en duurzaam tuinieren.
Wil jij er graag bij zijn? Zorg dan dat je zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur je fiets parkeert bij minstens één van de verschillende stopplaatsen. De deelname is gratis en de volledige lus is 27 kilometer lang.
Wat staat er precies op het programma?
– Op de stadswerf ontdek je verschillende aspecten van duurzaamheid, waaronder afval- en onkruidbeheer, mogelijke subsidiëring en tips voor duurzaam bouwen. Tevens vertelt Kringloopkracht Marina Joos je meer over hoe je weinig afval kan produceren aan de hand van allerhande tips.
– Aan de pottenbakkerij en ecologische tuin van Piet Kerkhof en Heleen Dekkers (Mulk 52) geeft Henk Lemaire je graag meer uitleg over hoe je moet composteren.  
– Wie meer wil weten over het gebruik van asperges is bij Harry Beliën (Kleine Haart 31) aan het juiste adres.
– Aan de Waag kaderen de activiteiten binnen het thema ‘biodiversiteit’. Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen hier – mits inschrijving voor 21 juni via duurzaamheid@hamont-achel.be – leren bloemschikken i.s.m. Tuinhier. Lokale imkers vertellen je op deze locatie overigens alles over bijen, terwijl je aan de Zadenbib Noord-Limburg terecht kan met al je vragen over jouw groenten- en bloemenzaad. Meer zelfs; je kan dit hier gratis meenemen.
– Op de bosbesplantage van Jan Janssen (Bergbosweg 17 te Budel) kom je alles te weten over bosbessen.

Powered by Blog Grabber