KVW Budel een groot succes

De eerste drie weken van augustus vonden de activiteiten plaats van de Stichting  KVW Budel-Gastel-Schoot-Dorplein. Die kenden dit jaar een verrassend grote deelname. Alles begon met het (mini-)kamp op…KVW Budel een groot succes

13-09-2017 09:45 – Ingezonden door Redactie

De eerste drie weken van augustus vonden de activiteiten plaats van de Stichting  KVW Budel-Gastel-Schoot-Dorplein. Die kenden dit jaar een verrassend grote deelname. Alles begon met het (mini-)kamp op donderdag 10 en vrijdag 11 augustus. Een activiteit die in het teken stond van vele proefjes en natuurlijk sport en spel. De kinderen konden hun kunde op vrijdagavond tonen aan de ouders tijdens een gezellige afsluiting.

Maandag 14 augustus liepen er allerlei vreemde Disneyfiguren door het centrum van Budel. De taak van de kinderen was natuurlijk om ze te vinden. In de middag vond er een grote Disneyspelmiddag plaats in en rondom de Klimroosboerderij, dat dankzij de medewerking van Prowise en Toon van de Klimroos.

Woensdag 16 augustus was er dan in Budel-Dorplein de Max Verstappen Challenge: een activiteit waarbij alles uiteraard draaide om snelheid. Een greppeltocht door Dorplein, een klauterapenbaan in de sporthal en uiteraard de skelterrace met een grote skelterbaan.

Op vrijdag 18 augustus stond een uitstap naar Irrland in Kevelaar op het programma, maar door de slechte weersomstandigheden kon die niet doorgaan en moest er beslist worden: afgelasten of een alternatief zoeken.  Uiteindelijk werd besloten om naar Kinderstad in Heerlen te trekken. Dat is een binnenspeeltuin en de kinderen amuseerden zich daar ook prima. Een van de hoogtepunten in het jaarprogramma van het KVW is de traditionele spektakeldag.

Die werd gehouden op zondag 20 augustus en de organisatie had kosten nog moeite gespaard om ervoor te zorgen dat de kinderen zich helemaal konden uitleven. Zij konden zich laten gaan op de megadrakenbaan, de hindernisbaan, de bungeetrampolines, de interactieve wall, de rodeostier en de tarzanjump en nog tal van andere luchtkussen. De afsluitende activiteit was zoals gebruikelijk de KVW Budel van Hunsel en Govers BV avondwandelvierdaagse: vier avonden 7,5 of 12,5 km wandelen lopen door de mooie omgeving van Budel en omgeving. Op vrijdagavond was er dan een geweldige afsluiting waarbij de kinderen werden toegesproken door de KVW-voorzitter Jan Ras en door burgemeester Marga Vermue. Voordat de kinderen hun welverdiende medaille in ontvangst mochten nemen, werd er afscheid genomen van burgemeester mevrouw Marga Vermue. Ook  werden Nicky Broers-Lammers en Wendy Ras benoemd tot lid van verdienste van de stichting KVW Budel voor hun inzet voor KVW en dat al tien jaar lang. Hierna werd het KVW-seizoen 2017 feestelijk afgesloten met dank aan de vele vrijwilligers en VC Ledub voor het gebruik van het terrein.

De eerstvolgende activiteit van het KVW is de jaarlijkse boeken/platenmarkt  die gehouden zal worden op zondag 17 september in de opslagruimte van het KVW, Klein- Schoot 38.  Op die markt wordt ook in beperkte mate speelgoed aangeboden.  Hebt u nog spullen voor deze markt, neem dan even contact op met Nico  (06-11332498) of Jan (06-51167551).
Op naar 2018 en het 57ste KVW)-seizoen.

Powered by Blog Grabber