Lamsbout met boontjes en chorizo

02 maart 2018 13:51Wie heeft er al eens eerder lamsbout klaar gemaakt? Het klinkt moeilijk om zo maar even een bout klaar te maken maar misschien helpt je dit recept wel om de stap te zetten naar een heerlijk stoer hoofdgerecht. Ik heb het hieronder omschreven als portie per bord. Natuurlijk kun je dit gerecht ook heel mooi presenteren in zijn geheel als lamsbout op tafel. Dus chroom niet om eens een groter stuk mals vlees te bereiden. Heel veel succes met deze bereiding.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kleine lamsbout, ontbeend
200 gram boontjes
5 dl. bruine kalfsfond (saus)
100 gram kikkererwten, gekookt
25 gram chorizo worst
100 gram tuinbonen
rode wijn
olijfolie en boter
1 sjalotje
2 radijsje
1 bakje bean blossom
peper en zout

Bereidingswijze:
De lamsbout kruiden met peper en zout aanzetten in de braadpan met wat olijfolie en afblussen met een glas rode wijn en de helft van de kalfsfond. Graag de Lamsbout verder in een oven van 55 graden gedurende ca. 4,5 uur. (draaien halfver wegen de lamsbout om en schep regelmatig wat jus over de lamsbout).
Snijd de boontjes door de helft en blancheer ze in ruim kokende water met zout. Blancheer daarna de tuinbonen en dop ze samen met de kikkererwten. Meng de kikkererwten samen met alle bonen in een pan met een klontje boter, peper en zout. Snijd de radijsjes in dunnen plakjes. Snijd de sjalot en de chorizo fijn. Verwarm de olijfolie en zweet het sjalotje en chorizo erin aan. Voeg de ander helft van de kalfsfond toe en laat het geheel rustig trekken.

Haal de lamsbout uit de oven, passeer het braadvocht en voeg het toe aan de kalfsfond en kook de saus in tot gewenste dikte. Snijd de lamsbout in mooie plakken en verdeel deze samen met de bonen over de borden. Napeer de lamsbout met de saus en garneer plakjes radijs en eventueel wat bean blossom.
Serveer er pommes carré bij als aardappelgarnituur (gebakken aardappeltjes in kleine blokjes)

Smakelijk eten.

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber