Landjuweel Soest feest van verbroedering

Ruim 120 gilden uit Noord-Brabant waren op zondag 3 september afgereisd naar het Utrechtse Soest. Daar werd met een groots Gildefeest het landjuweel 2017 afgesloten. Het is wel heel bijzonder dat er in Utrecht maar één actief gilde is, en dat juist dat ene gilde dat ook is aangesloten bij de Noord-Brabantse…Landjuweel Soest feest van verbroedering

10-09-2017 17:21 – Ingezonden door Redactie

Ruim 120 gilden uit Noord-Brabant waren op zondag 3 september afgereisd naar het Utrechtse Soest. Daar werd met een groots Gildefeest het landjuweel 2017 afgesloten. Het is wel heel bijzonder dat er in Utrecht maar één actief gilde is, en dat juist dat ene gilde dat ook is aangesloten bij de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden dit evenement mag organiseren. En niet voor de eerste keer. Dertig jaar geleden was de Sint-Jorisgilde Budel er ook te gast. De reis naar het Landjuweel werd gemaakt per bus samen met het Sint Jansgilde uit Soerendonk. Een mooi begin van verbroedering kon dus al gemaakt worden in de bus. Na de opening met de Massale opmars was er de optocht door Soest. Het gilde kon zich hier van haar beste kant laten zien. Op het terrein waren er nadien wedstrijden in allerlei disciplines. Hoewel het Sint-Jorisgilde zonder prijzen van het Landjuweel terug naar huis kon, kijken ze terug op een bijzondere dag van verbroedering.

Powered by Blog Grabber