Lauwwarme salade van wilde eend met frambozen dressing

07 december 2018 10:13Een heerlijk wild voorgerecht wat u tijdens deze komende feestdagen in december kunt bereiden. Een lauw warme salade, wat betekent dat nu eigenlijk? Dit houd in dat het hoofdbestanddeel, in dit geval, de wilde eendenborst warm is en de sla natuurlijk koud. Dat samen noemen we dan een lauwwarme salade. Zo kunt u dus ook andere voorgerechten creëren. Succes met dit zeer smakelijk voorgerecht en houd de eendenborst mooi rood/rosé.

Ingrediënten voor 4 personen:
3 stuks wilde eendenborstjes                  
scheutje geklaarde boter  

Frambozen dressing:
½ dl. frambozenazijn
¼ dl. notenolie
1 dl. olie (naar keuze)
¼ eetl. Franse mosterd
1 dl. frambozenpuree
poedersuiker (naar smaak)
peper/zout

Garnering:                                            
100 gram rode bieten gekookt        
rode port               
150 gram rucola sla      
peper/zout     
bieslook fijne gesneden
20 stuks verse frambozen

Bereidingswijze:
Frambozenazijn, frambozenpuree, mosterd, peper en zout bij elkaar doen en mengen. Langzaam de olie toevoegen. Op smaak maken met poedersuiker. Snijd de rode biet in kleine blokjes van een halve cm en laat deze marineren in wat rode port minimaal 20 min. Snijd het vet van de wilde eendenborsten(filets) in tot net op het vlees. Dit herhaal je zodat er een ruitvorm ontstaat. Kruid de wilde eendenfilet met peper en zout en bak ze in een koekenpan met als eerste de vetlaag kant zodat ze op hun eigen vet kunt bakken. (Dus geen boter in de pan, gaarheid als biefstuk). Haal ze daarna uit de pan en houd de eend even warm onder aluminiumfolie tot je gaat snijden.

Maak de rucola sla aan met wat olijfolie peper en zout
Snijd de wilde eend vervolgens in mooie gelijke plakken en verdeel ze over de borden. Verdeel hierover de sla en rondom de rode bietjes en verse frambozen. Maak de salade af met de frambozen dressing en wat bieslook.

Smakelijk eten.

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid

Powered by Blog Grabber